Top 10 Wolverine Stories

Οι κορυφαίες ιστορίες του δημοφιλούς μεταλλαγμένου!

Ο Wolverine είναι σίγουρα ο πιο διάσημος X-Man και ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες που συστήθηκαν ποτέ μέσα από τις σελίδες των comics. Με αφορμή το LOGAN, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες ιστορίες του.

Σκόπιμα δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτό το Τop 10 καμία ιστορία από τους τίτλους X-MEN, στους οποίους, κατά τη γνώμη μου, βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες στιγμές του χαρακτήρα. Ίσως, στο μέλλον, να κάνουμε μια λίστα μόνο με ιστορίες από εκεί.

Top 10, λοιπόν, με τις καλύτερες – μη γραμμένες σε comic των X-Men – ιστορίες του Wolverine.

10

Wolverine vol. 3 #66-72

2008WriterMark MillarArtistSteve McNivenMarvel Comics

Όταν ξεκίνησα το Top 10, δεν είχα σκοπό να βάλω το “Old Man Logan” μέσα σε αυτό. Και, για να είναι απόλυτα ειλικρινής, σε αυτή τη θέση μάλλον θα έμπαινε κάτι από το run του Frank Tieri. Συζητώντας, όμως, με τον συναγωνιστή Ανδρέα Ποντικάκο, συνειδητοποίησα πόσο αγαπημένη είναι από πολλούς φίλους των comics η συγκεκριμένη ιστορία.

Και ομολογώ πως το καταλαβαίνω. Έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά σκοτεινό What If? του Marvel Universe, στο οποίο συναντάμε τους Wolverine και Hawkeye σε ένα ξέφρενο και γεμάτο βία road trip. Η ιστορία μας παρουσιάζει έναν διαφορετικό, γερασμένο Wolverine, ενώ από εδώ εμπνεύστηκε και η πρόσφατη ταινία. Τιμής ένεκεν, λοιπόν, στη θέση #10, και ας μην είναι μία από τις αγαπημένες μου.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1