Underwinter #1

Κάτι του έλειπε...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Underwinter #1

Writer/ArtistRay FawkesPublisherImage Comics

Το πρώτο μέρος αυτού του horror comic λέγεται “Symphony”, και ναι, έχει κάποια σχέση με μουσικά όργανα και ορχήστρες.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μας συστήνονται οι οργανοπαίχτες μας – ένα κουαρτέτο από μουσικούς, που είναι εξαιρετικοί στην τέχνη τους, αλλά η ζωή τους τα έφερε άσχημα. Γι αυτόν τον λόγο, δέχονται μία δουλειά με πολύ περίεργους όρους: Θα τους δώσουν ρούχα, εκείνοι θα παίξουν πολύ συγκεκριμένα κομμάτια, και όλα αυτά με κλειστά τα μάτια. Αν όλα αυτά γίνουν όπως πρέπει και δεν μπουν στον πειρασμό να κρυφοκοιτάξουν, θα πάρουν ο καθένας ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ασφαλώς, τους φαίνονται πολύ περίεργα όλα αυτά, αλλά η δουλειά είναι δουλειά και, τη δεδομένη στιγμή, πολύτιμη. Γίνεται, όμως, ένα λάθος και ένας από τους μουσικούς βλέπει για ποιόν λόγο έχουν κλειστά τα μάτια τους. Τόσο αποκρουστικό και περίεργο το θέαμα, που κλείνει όσο πιο σφιχτά μπορεί τα μάτια του μέχρι το τέλος. Τί είδε άραγε; Δεν θα σας το αποκαλύψω αυτό.

Αρχικά η ιστορία δεν με τράβηξε – και έκανα δύο μέρες να τελειώσω 20 σελίδες – αλλά εκεί κοντά στο τέλος, μου κέντρισε λίγο το ενδιαφέρον. Το μεγαλύτερο μείον, για μένα είναι το σχέδιο, το οποίο είναι πολύ χαοτικό. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχήμα για τους χαρακτήρες, τα όρια χάνονται και οι λεπτομέρειες λείπουν από σχεδόν όλο το comic. Τα χρώματα μάλλον προέρχονται από νερομπογιές, που προσωπικά μου αρέσουν αρκετά. Αυτά κυριαρχούσαν στο σχέδιο και έδιναν μορφή στους χαρακτήρες μέσω από φώτα και σκιές.

Συνολικά, πάντως, δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε ιδιαίτερα. Κάτι μου έλειπε!