The Flash S3E18

Abra Kadabra
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Flash

Season/EpisodeS3E18 WritersGreg Berlanti, Andrew Kreisberg, Geoff Johns, Brooke Roberts, David Kob DirectorNina Lopez-Corrado CastGrant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Keiynan Lonsdale, Tom Cavanagh, Jesse L. Martin NetworkThe CW

Δεν νομίζω να είναι μόνο δική μου αίσθηση πως το FLASH περνάει φέτος την χειρότερη χρονιά του. Όχι ότι έχει γίνει ανυπόφορο, όπως π.χ. ήταν οι προηγούμενες σεζόν του ARROW, αλλά κάτι φαίνεται να μην λειτουργεί πολύ καλά. Ίσως φταίει το διάχυτο ρομάντζο και το γεγονός ότι όλο το cast έχει μπλεχτεί φέτος σε ερωτικές ιστορίες, ίσως το ότι ο βασικός αντίπαλος είναι, για ακόμη μία φορά, ένας speedster. Πάντως, το σίγουρο είναι πως έχει δημιουργηθεί μια αίσθηση κορεσμού, η οποία δεν βελτιώνεται όσο περνάνε τα επεισόδια.

Η εμφάνιση του Abra Kadabra είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη, αν και ο David Dastmalchian προσωπικά δεν με εντυπωσίασε στο ρόλο. Από την άλλη, τα πάντα έγιναν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κορύφωση, ενώ ο τρόπος που ο Barry συλλαμβάνει δύο φορές τον Abra Kadabra, αισθάνομαι πως μας υποτιμά ως θεατές. Τέλος, ρωτάω και θέλω απαντήσεις, μόνο εγώ βρίσκω τη Gypsy ανυπόφορη;

Από την άλλη, τα βασικά πλεονεκτήματα περισσότερο έχουν να κάνουν με την παρακαταθήκη που αφήνει για το μέλλον. Στο επόμενο επεισόδιο, η Killer Frost μπαίνει στο παιχνίδι και ο Barry ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο μέλλον, για να μάθει πως να σώσει την Iris. Επίσης, ίσως αποκαλύφθηκε ο βασικός villain της επόμενης σεζόν, καθώς ο Abra Kadabra ανέφερε το όνομα του Thinker, δίπλα σε αυτά τον Thawne, Zoom και Savitar.

Σε γενικές γραμμές, ένα μάλλον μέτριο επεισόδιο που δεν προσφέρει πολλά από μόνο του, αλλά λειτουργεί ως γέφυρα για όσα έρχονται καθώς, σιγά-σιγά, οδεύουμε προς το μεγάλο φινάλε.