Batman/TMNT Adventures #5

Ξεκαρδιστικό και απολαυστικό!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman/TMNT Adventures #5

WriterMatthew K. ManningArtistJon SommarivaPublishersDC Comics, IDW Publishing

Μετά από πέντε τεύχη, το crossover του σκοτεινού ιππότη με τα συμπαθέστατα “χελωνονιντζάκια”, φτάνει στο τέλος του, μαζί με μια γερή δόση αστείων, references, cameos και διάφορων tributes. Σε αυτό το σημείο της σειράς, συναντάμε τον Mad Hatter να βρίσκεται πίσω από όλα όσα προηγήθηκαν στα προηγούμενα τεύχη και να αποκαλύπτει σιγά-σιγά το σχέδιο του σχετικά με τα portals.

Ο συνδυασμός του universe του Βatman με αυτό των Teenage Mutant Ninja Turtles είναι ιδιαίτερα απολαυστικός, από την στιγμή που γίνεται σωστά. Οι δημιουργοί έχουν κρατήσει την αισθητική του BATMAN: THE ANIMATED SERIES της δεκαετίας του ’90 και την έχουν ενώσει, αντίστοιχα, με εκείνη του reboot των TMNT από το Nickelodeon.

Το αποτέλεσμα: ξεκαρδιστικό! Πέρα από το συνολικό γέλιο κατά την διάρκεια ανάγνωσης του comic, στα highlights είναι και η παραλλαγή του κλασσικού intro του BATMAN: ΤAS με νέο πρωταγωνιστή!

Σε γενικές γραμμές, μπορεί το “παιδικό” (όπως θα χαρακτηριζόταν από ορισμένους) στιλ του comic, να απωθήσει ορισμένους αναγνώστες, αλλά αν κάποιος ξεπεράσει το συγκεκριμένο γεγονός θα εκπλαγεί θετικά από το συνολικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, ποίος δεν θα ήθελε να δει τον Shredder μαζί με τον Joker στο ίδιο panel;