Old Man Logan #20

Back to the... past?
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Old Man Logan #20

WriterJeff LemireArtistFilipe AndradePublisherMarvel Comics

Σε αυτό το τεύχος, ο Logan αναγκάζεται να καταφύγει στον δευτεροκλασάτο villain, Asmodeus, προκειμένου να σώσει τον νεαρό Hulk. Δραπετεύοντας από το Raft, υποβάλλεται σε ένα μυστήριο τελετουργικό και καταφέρνει να ταξιδέψει στο χρόνο. Ο Asmodeus, όμως, προδίδει τον γηραιό πρωταγωνιστή μας, στέλνοντάς τον σε άλλη εποχή, από αυτή που συμφώνησαν…

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση στο comic, είναι το άρτια σκηνοθετημένο σετάρισμα της επόμενης ιστορίας. Ο Lemire είναι φανερό πως έχει ετοιμάσει ένα δυνατό arc, και δίνει ένα cliffhanger φινάλε σε αυτό τεύχος, ώστε να εντείνει έξυπνα το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Παρ’ όλο που διαφωνώ με την εγκαθίδρυση του Old Man Logan ως μόνιμου (κυρίως γιατί γελοιοποιεί τον θάνατο του original, όπως είπε και ο συνάδελφος Αντώνης Αντωνιάδης), ο συγγραφέας έχει πετύχει το ύφος και τον χαρακτήρα του διάσημου μεταλλαγμένου, δίνοντας μια πινελιά εμπειρίας, που αρμόζει στη γηραιότερη έκδοσή του.

Το βασικό μελανό σημείο του τεύχους, είναι, κατά την άποψή μου, το artwork. Ο μινιμαλισμός του Andrade θα ήταν επιτυχημένος, σε περίπτωση που ήταν διακριτές οι κινήσεις και τα πρόσωπα, κάτι το οποίο, δυστυχώς, δεν συμβαίνει, ίσα-ίσα που σε συνδυασμό με τα αδιάφορα χρώματα του Boyd, επικρατεί, σε όλο το comic, μια θολή απόδοση.

Συνολικά, το OLD MAN LOGAN #20 επιτυγχάνει τον στόχο του, χωρίς πολλές φανφάρες, αλλά με γρήγορο και έξυπνο τρόπο, δείχνοντας ότι είναι, ίσως από τους λίγους αξιόλογους τίτλους της Marvel, αυτή τη στιγμή.