Titans Annual #1

Όχι ένα ακόμα ανούσιο annual, όπου οι Titans συναντούν τη Justice League
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Titans Annual #1

WriterDan AbnettArtistMinkyu JungPublisherDC Comics

Ο τίτλος TITANS ANNUAL #1 θα μπορούσε να θεωρηθεί ημιτελής, καθώς στο τεύχος εμφανίζονται τόσο οι Titans, αλλά και η Justice League. Στο επίκεντρο βρίσκεται η οκτάδα Batman, Nightwing, Aquaman, Tempest, Wonder Woman, Donna Troy και οι δύο Flash, που είναι παγιδευμένοι σε ένα άγνωστο μέρος, χωρίς να ξέρουν πώς βρέθηκαν εκεί και χωρίς προφανή τρόπο διαφυγής.

Ο Abnett δείχνει ακόμα μια φορά ότι ξέρει καλά το cast των Titans, αλλά και τους Justice Leaguers, με το characterization να είναι το δυνατό σημείο του τεύχους. Ο συγγραφέας αναδεικνύει τη διαφορετική δυναμική των δύο ομάδων – τους Titans τους ενώνουν δεσμοί φιλίας, ενώ τα μέλη της της Justice League μοιράζονται αισθήματα εκτίμησης και αλληλοσεβασμού. Παράλληλα, παρουσιάζονται και οι ιδιαιτερότητες στη σχέση μέντορα-προστατευόμενου, που διαφοροποιούν τα τέσσερα ζευγάρια στα οποία επικεντρώνεται το τεύχος.

Επίσης, ο Abnett φροντίζει να μην είναι το τεύχος “ακόμη ένα ανούσιο annual”, χωρίς συνέπειες για τους χαρακτήρες, προσθέτοντας μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη σχετικά με ένα μέλος των Titans, οι επιπτώσεις της οποίας, υποθέτω, θα διερευνηθούν σε επόμενα τεύχη της σειράς.

Το σχέδιο, αν και όχι κάτι το εξαιρετικό, ήταν ικανοποιητικό, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πόσο πρόχειρο (και λίγα λέω) είναι πολλές φορές το σχέδιο σε πολλά άλλα annuals.

Το TITANS ANNUAL #1 είναι ένα ευχάριστο τεύχος, που σίγουρα θα αρέσει στους fans της σειράς. Επίσης, το γεγονός ότι είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοτελές (παρά την αποκάλυψη που ανέφερα παραπάνω), το κάνει πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν τη σειρά και όσοι δεν έχουν διαβάσει τα προηγούμενα τεύχη.