Previews Picks

April 2017

Λίγες μέρες μετά το Comicdom Con Athens 2017, και το Comicdom.gr είναι έτοιμο (λέμε τώρα!) να επιστρέψει στην πεζή καθημερινότητα των μηνιαίων comics. Ο νέος πολυσέλιδος κατάλογος της Diamond είναι εδώ, και οι Χρήστος Ασάρβελης και Βασιλεία Βαξεβάνη είναι οι ήρωες που αναλαμβάνουν να σας παρουσιάσουν τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές όσων θα μας απασχολήσουν σε δύο μήνες από τώρα.

Ανάμεσα σε τσουρέκια, κόκκινα αυγά, μαγειρίτσες και αρνιά, βρείτε λίγο χρόνο να ξεφυλίσσετε μαζί τους το τρέχον PREVIEWS και μην ξεχάσετε να κάνετε εγκαίρως τις παραγγελίες σας!

Blue Pages

Όσον αφορά στη Marvel, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εσάς που θέλετε να μείνετε με τις αυτόνομες σειρές σας και να μην μπλεχτείτε με τα μεγάλα events, καθώς είναι ένας μήνας γεμάτος με tie-ins του SECRET EMPIRE.

Στην άλλη μεριά του ρινγκ, η DC, με έναν συνδυασμό από mainstream αλλά και πιο “out there” picks, καθώς οι περισσότερες mainstream επιλογές μοιάζουν κομματάκι πιο αδύναμες απ’ ό,τι μας έχει συνηθίσει η εταιρία τον τελευταίο χρόνο.

Doctor Strange #22

$3.99 page M11 Marvel Comics

Tie-in του SECRET EMPIRE, μεν, που όμως μοιάζει τόσο άκυρο με αυτό και με ένα team-up που δεν περίμενα ποτέ να δω, δε. Ο Doctor συμμαχεί με την Spider-Woman (δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή, αλλά βγάζει κάποιο νόημα) και τον… Kingpin;!;!

Ούτε το άσχημο εξώφυλλο του Bachalo* δεν είναι αρκετό για να μετριάσει τον ενθουσιασμό μου για τη συνεργασία δύο χαρακτήρων που δεν έχουν κανένα απολύτως κοινό. Count me in!

(*Κατά τη γνώμη μου, ο Bachalo των τελευταίων χρόνων αποτελεί παρωδία του εαυτού του στα 90s, όταν και είχε παραδώσει πανέμορφες δουλειές όπως το DEATH: THE HIGH COST OF LIVING και το GENERATION X.)

Captain America: Steve Rogers #18

$3.99 page M13 Marvel Comics

Ναι, η όλη υπόθεση με τον Steve να αποτελεί πράκτορα της Hydra είναι controversial και, για πάρα πολλούς από εσάς, απλά ηλίθια. Αυτό που δεν μπορούμε να αρνηθούμε, όμως, είναι ότι ο Nick Spencer έχει καταφέρει να πάρει αυτή την τελείως απρόσμενη ιδέα και να γράψει ένα συναρπαστικό θρίλερ μυστηρίου και δράσης, στο οποίο τίποτα δεν είναι όπως το ξέρουμε και δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις περισσότερες από τις εξελίξεις.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θέλω να δω τον Steve να επαναφέρεται στον χαρακτήρα που έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια και να μπει μια τάξη στο Marvel Universe. Ανυπομονώ για αυτή τη στιγμή. Οπότε, ας “ευχαριστηθούμε” όσο γίνεται το όλο concept, πριν αναιρεθεί, ως έναν βαθμό, με το τέλος του SECRET EMPIRE και ας δούμε τον evil Cap να τις τρώει από τον Namor.

Doctor Strange And The Sorcerers Supreme #9

$3.99 page M59 Marvel Comics

Αν και η ιδέα πίσω από τον τίτλο μου είχε φανεί ενδιαφέρουσα από την αρχή (ο Doctor Strange στρατολογεί μια ομάδα από μαγικές φιγούρες, προερχόμενες από διαφορετικές περιόδους, για να πολεμήσουν ένα τεράστιο κακό), τελικά διέφυγε της προσοχής μου και δεν έχω διαβάσει καθόλου τη σειρά.

Ωστόσο, το solicitation του συγκεκριμένου τεύχους με έπεισε ότι πρέπει να διαβάσω τα προηγούμενα. Η ομάδα του Stephen έχει να πολεμήσει ένα μέλος τους, που έγινε κακός, το οποίο τυχαίνει να είναι ο Ισαάκ Νεύτων, που ήταν ο Sorcerer Supreme της εποχής του! Count me in #2!

Dark Days: The Forge #1

$4.99 page 80 DC Comics

Πρόκειται περί του προλόγου του νέου μεγάλου event της DC, DARK NIGHTS: METAL. (Δεν φαίνεται μόνο σε μένα ηλίθιο το όνομα, έτσι;) Σε αντίθεση, όμως, με την Marvel, η DC βγάζει πολύ λιγότερους event τίτλους. Βοηθάει και το γεγονός ότι η εν λόγω ιστορία ετοιμαζόταν εδώ και καιρό από τον Scott Snyder, ο οποίος επιστρέφει στον ήρωα που τον ανέδειξε, τον Batman.

Με την επιστροφή του διδύμου Snyder/Capullo στον Batman και μια υπόθεση που υπόσχεται παραδοσιακές μάχες καλών εναντίων κακών και όχι εμφυλίους πολέμους μεταξύ ηρώων, αναμένω με (συγκρατημένο) ενθουσιασμό…

Lobo/Road Runner Special #1

$4.99 page 115 DC Comics

Στη θέση του συγκεκριμένου τεύχους, θα μπορούσε μπει οποιοδήποτε από τα specials που θα εκδοθούν τον Ιούνιο, με crossovers μεταξύ χαρακτήρων της DC και των Looney Toons.

Παράπονο δεν έχουμε από τέτοιας φύσης crossovers (με Power Rangers, με το Planet of the Apes, μεταξύ άλλων) και υπάρχουν οι προοπτικές για αξιομνημόνευτες ιστοριούλες, είτε γιατί συνδυάζονται χαρακτήρες με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν (για παράδειγμα, υπάρχει καταλληλότερος για να πιάσει τον Road Runner από τον καλύτερο κυνηγό επικηρυγμένων, ή υπάρχει πιο ταιριαστός αντίπαλος για τον Marvin the Martian από τον… Martian Manhunter;), είτε γιατί συνδυάζονται χαρακτήρες που φαινομενικά δεν έχουν πολλά κοινά (για παράδειγμα Batman και Elmer Fudd).

Doom Patrol #9

$3.99 page 128 DC Comics (Young Animal)

Το Young Animal imprint της DC είναι ένα από τα πιο ενδιαφέρονται πειράματα της εκδοτικής τον τελευταίο καιρό, με το DOOM PATROL να είναι η ναυαρχίδα του. Ο Gerard Way επηρεάζεται από κάθε πτυχή της ιστορίας της Doom Patrol, με ιδιαίτερη έμφαση στην περίοδο του Grant Morrison, αλλά δημιουργώντας στην πορεία την δική του, χαρακτηριστική εκδοχή της ομάδας.

Με τον κατάλληλο συνδυασμό high concept sci-fi, ενδιαφέρουσα δυναμική μεταξύ του cast και meta-στιγμών, είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις της εταιρίας.

Hellboy In Hell Artist's Edition

$150.00 page 182 IDW Publishing

Τα Artist’s Editions πάντα ήταν για μένα ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό, μιας και η τιμή είναι απαγορευτική για το πορτοφόλι μου (και προφανώς όχι μόνο το δικό μου). Οπότε μένουμε στο να το κοιτάμε και να το προωθούμε ιντερνετικά.

To σχέδιο του Mignola είναι χαρακτηριστικό όσο λίγων καλλιτεχνών. Μαέστρος του τρόμου, κάθε γραμμή του είναι αυτόματα αναγνωρίσιμη ως δική του. Σπουδαιότερο δημιούργημά του, χωρίς καμία αμφιβολία, ο Hellboy. To HELLBOY IN HELL είναι το κύκνειο άσμα του ήρωα, καθώς τον βλέπουμε, όπως αναφέρει και ο τίτλος άλλωστε, στην κόλαση.

Και για εσάς τους δύο-τρεις που δεν γνωρίζετε τι εστί Artist’s Edition, πρόκειται για έκδοση μισού μέτρου ύψους, με το art στις σελίδες να είναι σκαναρισμένο από τις αυθεντικές σελίδες του εκάστοτε δημιουργού, σε α/μ. Δεν μου τρέχουν τα σάλια.

Shirtless Bear-Fighter! #1 (of 5)

$3.99 page 202 Image Comics

Δεν ξέρω τι παραπάνω χρειάζεται για να σας πείσω να τσεκάρετε το πρώτο αυτό τεύχος του νέου limited series της Image, πέρα από το να διαβάσετε τον τίτλο, που είναι αρκετά επεξηγηματικός και μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Είναι ένας ήρωας χωρίς μπλούζα, ο οποίος πολεμάει αρκούδες.

Για τους πιο απαιτητικούς, πάντως, το solicitation μας προδιαθέτει για μια ιστορία πάθους και λύτρωσης, συνωμοσιών και ανατροπών.

Invincible #137

$2.99 page 223 Image Comics

Για να είμαι ειλικρινής, έχω να κάνω γερό catch-up στο υπερηρωικό έπος του Robert Kirkman και τώρα που τελειώνει η σειρά, μάλλον είναι η κατάλληλη ευκαιρία.

Αλλά κάθε fan του υπερηρωικού είδους (και όχι μόνο) πρέπει να διαβάσει μία από τις μακροβιότερες σειρές της Image, η οποία είναι, για μένα, μάλλον η καλύτερη δουλειά του συγγραφέα. Ναι, αυτό σημαίνει καλύτερη και από το THE WALKING DEAD.

Green Pages

Ανοιξιάτικη βόλτα στα καταπράσινα λιβάδια του PREVIEWS, με ωραίες επιλογές, που θα μας έρθουν το κατακαλόκαιρο για να μας συνοδέψουν στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα, ψήσιμο του οβελία, να σπάσετε μύτες και κώλους (στο τσούγκρισμα των αυγών, καλέ!) και να μην ξεκουφαθείτε από τα βεγγαλικά…

Kid Sherlock #1

$3.99 page 256 PublisherAction Lab Entertainment

Ο John Watson δεν νιώθει άνετα στο Baker Elementary. Και πώς να νιώθει άνετα, μεταξύ μας; Είναι ο μόνος σκύλος στο σχολείο…

Θα συναντήσει, όμως, έναν απρόσμενο φίλο. Το μαντέψατε. Τον Sherlock. Και μαζί, θα αναζητήσουν τη λύση σε ένα μυστήριο που βρωμάει. Κυριολεκτικά. Θα αναζητήσουν την πηγή της μπόχας στην τάξη τους και, ταυτόχρονα, θα ζήσουν μια μεγαλύτερη περιπέτεια: τη φιλία. (Αaaww!)

Babyteeth #1

$3.99 page 261 PublisherAfterShock Comics

Η Sadie Ritter είναι 16 ετών και έγκυος. Και έχει φρικάρει. Αλλά έχει τη στήριξη της οικογένειάς της και όλα θα πάνε καλά. Αν εξαιρέσεις μια μικρή, τόση δα λεπτομέρεια. Το παιδί που κουβαλάει είναι ο Αντίχριστος και θα ανοίξει τις πύλες ανάμεσα στον κόσμο μας και στον δαιμονικό κόσμο, κατακλύζοντας το σύμπαν με πόνο και μαρτύριο.

Κατά τα άλλα, όλα καλά.

The Unsound #1

$3.99 page 296 PublisherBoom! Studios

Κάθε πρώτη μέρα είναι δύσκολη. Θες σε σχολείο; Θες σε δουλειά; Θες σε ψυχιατρικό άσυλο;

Η πρώτη μέρα της Ashli στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Wiermont, μετατρέπεται σε εφιάλτη, όταν γίνεται μια εξέγερση, που θα την αναγκάσει να καταφύγει στα έγκατα του νοσοκομείου. Εκεί, θα ανακαλύψει έναν κόσμο γεμάτο τρελούς, δαίμονες και μυστικά πειράματα.

Bill & Ted Save The Universe #1 (of 5)

$3.99 page 297 PublisherBoom! Studios

Αν με ρωτάτε, ο καλύτερος ρόλος στην καριέρα του Keanu Reeves, ο οποίος του πήγαινε γάντι. Μετά, έπρεπε να γίνει άσσος στο καράτε και να γυρίσει το JΟΗΝ WICK, για αποτινάξει από πάνω του την εικόνα του “καμένου” μεταλλά που είχε ως Ted.

Σε αυτό το comic, το τρελό δίδυμο απάγεται από εξωγήινους και ξεκινά έναν ταξίδι στο σύμπαν. Εμένα οι ταινίες μου άρεσαν, εντάξει;

Mighty Mouse #1

$3.99 page 332 PublisherDynamite Entertainment

Το βάζω εδώ, γιατί παρ’ όλο που το ξέρω αυτό το ποντίκι, δεν έχω διαβάσει/δει/ακούσει ποτέ ούτε μισή ιστορία. Και μιας και αυτή η ιστορία φέρνει το διάσημο, πανίσχυρο ποντίκι στον “πραγματικό” κόσμο, μπορεί να αξίζει να το τσεκάρω.

The Big Bad Fox

$15.99 page 360 PublisherFirst Second

Έχω μια αντιπάθεια στην ανατροπή των ρόλων – καλός λύκος, καλός δράκος, καλός καρχαρίας – γιατί δίνουν λάθος μήνυμα στα παιδιά. Ναι, ναι, ξέρω, καλό θα ήταν να μην μένουν στα στερεότυπα, αλλά ο λύκος και οι λοιποί κακοί των παραμυθιών, συμβολίζουν το κακό και αυτό είναι πολύ πραγματικό. Και ναι, ξέρω ότι ο λύκος ενεργεί από ένστικτο και έτσι είναι η φύση του, αλλά άμα είσαι η Κοκκινοσκουφίτσα δεν κινδυνεύεις λιγότερο.

Εδώ κάπου το πάει ο Benjamin Renner, πάντως. Μια αλεπού προσπαθεί μάταια να γίνει ο φόβος και ο τρόμος στο κοτέτσι, αλλά αποτυγχάνει οικτρά. Επιχειρεί να πάρει αυγά και να φάει τα κοτοπουλάκια που θα γεννηθούν, αλλά δεν πάνε όλα σύμφωνα με το σχέδιο.

Making Scents

$15.99 page 360 PublisherFirst Second

Όταν διάβασα την υπόθεση για αυτό, η πρώτη μου αντίδραση ήταν “Εεε;” και μετά είδα το εξώφυλλο και επιβεβαίωσα ότι διάβασα καλά.

Ο Mickey δεν είναι σαν τα αδέλφια του. Είναι πιο δυνατά, γρηγορότερα και είναι σίγουρα καλύτερα στην όσφρηση. Βλέπετε, οι γονείς του Mickey είναι εκτροφείς σκυλιών, και τα αδέρφια του του είναι τα βραβευμένα κυνηγόσκυλά τους. Όταν ο Mickey μείνει ορφανός, θα πρέπει να ζήσει μακριά από τα αδέρφια του, με τους θείους του, που πέρα από τα σκυλιά, μισούν και τα παιδιά.

Αλλόκοτη εκδοχή του Μόγλη, ή κάνω λάθος;

Jazz Maynard #1

$3.99 page 388 PublisherLion Forge

Ας ξεκινήσω μια παράδοση να ξετρυπώνω τίτλους που έχουν να κάνουν με jazz, κάθε φορά που αναλαμβάνω να κάνω τις επιλογές μου από το PREVIEWS.

Εδώ, ο Jazz Maynard είναι τρομπετίστας. Επίσης, έχει μερικές ικανότητες που τον κάνουν επικίνδυνο, για εκείνους που άρπαξαν την αδερφή του. Ακούγεται λίγο σαν “jazz TAKEN” και μάλλον έτσι είναι…