Detective Comics #954

Batman vs. Ra's Al Ghul σε ένα "must read" τεύχος!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #954

WriterJames Tynion IVArtistMarcio TakaraPublisherDC Comics

Ο Σκοτεινός Ιππότης είχε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με τη League of Shadows. Έχοντας πάρει εκπαίδευση από την εν λόγω εγκληματική και μυστηριώδη οργάνωση, οι διαμάχες τους ήταν πάντα πιο προσωπικές. Έτσι και στο τεύχος #954 του DETECTIVE COMICS, o Batman έρχεται αντιμέτωπος με τον Ra’s Al Ghul, σε κάτι που μοιάζει με τελική αναμέτρηση, αλλά καταλήγει αλλού.

Το τεύχος ξεκινά δυναμικά και σε βάζει αμέσως στην δράση. Η αναμέτρηση του Batman με τον Ra’s, σύντομα καταλήγει με την υπεροχή του πρώτου, αλλά όχι για πολύ. Ο Ra’s ξεκινάει κάτι στο οποίο είναι πολύ καλός και αυτό δεν είναι άλλο από τα mind games. Περιπαίζει τον Σκοτεινό Ιππότη, καταλήγοντας να τον εξαπατά και να παίρνει και πάλι το πάνω χέρι. Όχι μόνο αυτό, αλλά τον βάζει και σε μια ιδιαίτερα δύσκολη, έως θανατηφόρα θέση.

Το τεύχος έχει έντονους διαλόγους, που αυξάνουν το ενδιαφέρον και την ένταση. Έχει επίσης αρκετές ανατροπές και όλα αυτά, σε συνδυασμό με το cliffhanger στο φινάλε, το κάνουν μια αρκετά δυνατή προσθήκη και ένα “must read” τεύχος.