Πυρ-Νυξ-Αλωπήξ

Κάθε σελίδα ένα έργο Τέχνης!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Πυρ-Νυξ-Αλωπήξ

Writer/ArtistΣιαδώρα ΠαπαθεοδώρουPublisherΑυτοέκδοση

Η νικήτρια της καλύτερης αυτοέκδοσης στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς, επανεμφανίστηκε στο Comicdom Con Athens 2017, και όντας εντυπωσιασμένος από την – πλέον – βραβευμένη περσινή δουλειά της, Η ΔΑΝΑΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ, είπα να τιμήσω τον τίτλο που την διαδέχτηκε.

Το concept του ΠΥΡ-ΝΥΞ-ΑΛΩΠΗΞ, θυμίζει αρκετά την προηγούμενη δουλειά της δημιουργού, καθώς και σε αυτό το comic, τον πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει μια νεαρή πολεμίστρια, η Κασσάνδρα, της οποίας η ζωή αλλάζει όταν γνωρίζει μια μεταφυσική οντότητα, την Κύρα. Μια γνωριμία που θα την οδηγήσει σε μία νέα ξεχωριστή περιπέτεια. Σίγουρα αποτελεί διαφορετική ιστορία, αλλά αρκετά κομμάτια, όπως το συγγραφικό ύφος, οι κωμικές νότες ανάμεσα σε μεγαλοπρεπείς σκηνές μάχης και η δυνατή σκιαγράφηση των κεντρικών χαρακτήρων, διατηρούνται απαράλλακτα.

Το μεγαλύτερο ατού, όμως, είναι σίγουρα το οπτικό κομμάτι του comic. Για μία ακόμη φορά, είναι αυτό που κερδίζει τα βλέμματα και το θαυμασμό των αναγνωστών. Κάθε σελίδα είναι ένα έργο Τέχνης, που μαγεύει και μεθά, ενώ παράλληλα ενισχύει την ιστορία, χωρίς να την καπελώνει αλλά ούτε και να την αδικεί. Γεμάτο πολύχρωμα προσεγμένα backgrounds, το artwork καλύπτει κάποια προβλήματα στο ρυθμό εξέλιξης της πλοκής, καθώς και κάποιες άβολες στιγμές στους διαλόγους των ηρώων του comic.

Ίσως, για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των epic fantasy stories, το ΠΥΡ-ΝΥΞ-ΑΛΩΠΗΞ να μην είναι ο “θησαυρός” που ψάχνουν, αλλά με σημαία του το εξαιρετικό artwork, η συγκεκριμένη αυτοέκδοση φαίνεται ικανή να ενθουσιάσει και να μαγνητίσει τους λάτρεις της 9ης Tέχνης.