Comicdom Cosplay 2017

Photo Extravaganza!

Κάθε χρόνο, ο διαγωνισμός Comicdom Cosplay αποτελεί, για μεγάλη μερίδα του κοινού, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά events του Comicdom Con Athens. Μπορεί το concept του να μεταμορφώνεσαι σε κάποιον αγαπημένο σου χαρακτήρα, να μην είναι “everyone’s cup of tea” (πολύ περισσότερο, μάλιστα, αν πρέπει να φτιάξεις μόνος σου τη στολή!), αλλά ακόμη και αυτοί που δεν αποτελούν κομμάτι του “cosplay universe”, οφείλουν να παραδεχθούν πως το υπέροχα πολύχρωμο σκηνικό που διαμορφώνεται – κυρίως – τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, είναι κάτι που δεν το βλέπεις συχνά και σίγουρα τραβάει τα βλέμματα!

Πιστοί στις παραδόσεις, αποφασίσαμε και φέτος να αφιερώσουμε ένα ξεχωριστό Photo Extravaganza post στις καλύτερες φωτογραφίες από το Comicdom Cosplay 2017! Για τις περισσότερες από αυτές, υπεύθυνος είναι ο επί σειρά ετών επίσημος φωτογράφος του Comicdom Cosplay, Σπυρίδων Κακούρης, ενώ κάποιες ανήκουν στους επίσημους φωτογράφους του Comicdom Con Athens 2016, Θάνο Λεβιδιώτη, Άκη Τριανταφύλλου και Άρτεμις Γκιτάκου. Ευτυχώς, όλες οι φωτό έχουν υπογραφή, οπότε μπορείτε εύκολα να αποδώσετε credit.

Όπως πάντα, την επιλογή των φωτογραφιών, ανάμεσα σε σχεδόν χίλιες (please, μη γίνετε αγενείς και ρωτήσετε πόσες ακριβώς ήταν!), έκαναν ο Δημήτρης Σακαρίδης και ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου. Ο πρώτος υπογράφει και τα λιτά και απέριττα κείμενα, τα οποία είναι βέβαιο πως οι περισσότεροι δεν διαβάζετε καν, αφού το allure των υπέροχων φωτογραφιών είναι πολύ μεγάλο για να το μολύνετε με λέξεις και φράσεις…

Pre-Judging

Το πρωί του Σαββάτου, ώρες πριν καν ξεκινήσει ο actual διαγωνισμός, τον οποίο κάποιοι από εσάς ήσασταν αρκετά τυχεροί να παρακολουθήσετε δια ζώσης στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (και αρκετοί ακόμα, ελαφρώς λιγότερο τυχεροί, είδατε σε live streaming, είτε στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου, είτε online), υπάρχει η διαδικασία του Pre-Judging στον 5ο Όροφο, όπου οι διαγωνιζόμενοι εμφανίζονται μπροστά στην κριτική επιτροπή, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη στολή τους, και οτιδήποτε άλλο τους ζητηθεί. (Πάντα σχετικό με τον διαγωνισμό και το Cosplay… Ή τουλάχιστον έτσι μας λένε – δεν ήμασταν και μπροστά!)

Εκτός από την κριτική επιτροπή, όμως, τους περιμένει και ο επίσημος φωτογράφος του event, Σπυρίδων Κακούρης, στον οποίο χαρίζουν μερικές πολύ εντυπωσιακές πόζες, οι οποίες είναι αυτές που απαρτίζουν το πρώτο gallery αυτού του post!

Στην τελευταία photo, ποζάρει και η προαναφερθείσα ερίτιμος κριτική επιτροπή. Αξιολάτρευτοι όλοι τους!

Before The Show

Οι cosplayers περιμένουν υπομονετικά στο green room του Φουαγιέ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, μέχρι να κληθούν να ανέβουν στη σκηνή και να μαγέψουν το κοινό και την κριτική επιτροπή. Oι φωτογράφοι οπλίζουν τις μηχανές τους (δεν ξέρω καν αν αυτός ο όρος είναι σωστός) και οι κριτές παίρνουν τις θέσεις τους μπροστά-μπροστσά. Η σκηνή έχει καθαριστεί (εντάξει, ήταν καθαρή από πριν) και οι εθελοντές είναι πανέτοιμοι στα πόστα τους, για να διαχειριστούν το χαμό που θα ακολουθήσει…

Η ενέργεια είναι ήδη διάχυτη σε ολόκληρο τον 2ο όροφο της Ένωσης… And it’s gonna get even wilder!

The Contest!

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Ο διαγωνισμός ξεκινά, το θέατρο γέμισε και οι Cosplayers, μετά από τη σύντομη (για μας – σε αυτούς μπορεί να φάνηκε αιώνας!) αναμονή στο green room, ανεβαίνουν με τη σειρά στη σκηνή, για να μαγέψουν το κοινό και την κριτική επιτροπή! Μια ατελείωτη παρέλαση εντυπωσιακών στολών, γεμάτη χρώματα, ρυθμό, κέφι, δημιουργικότητα, αγωνία και, στο τέλος, χαρά για τους μεγάλους νικητές!

Οι νικητές του διαγωνισμού Comicdom Cosplay 2017 ήταν οι Γιώτα Ανδρουτσοπούλου, Αθηνά Κλαδάκη, Αλέξανδρος Αντωνάκης, Vangjeli Dhionis a.k.a. “Talos Team” από το Mass Effect 3 (1η θέση Ομαδικό), Ελίνα Αναγνωστάκου a.k.a. “Violet Chachki” από το RuPaul’s Drag Race season 7 (3η θέση Ατομικό), Χριστόφορος Στράτος a.k.a. “Batman” από το The Dark Knight Returns (2η θέση Ατομικό), και Μαρία Δεδεβέση a.k.a. “High Elf Gunner” από το Tera (1η θέση Ατομικό).

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο με τον κάτοχο της 1ης θέσης του Ατομικού, η Μαρία Δεδεβέση θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο επερχόμενο EuroCosplay, το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα cosplay, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο MCM Expo του Λονδίνου!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!!