Guess!

Σχέδιο σκέτη μαγεία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Guess!

Writer/ArtistΔήμητρα ΝικολαΐδηPublisherΑυτοέκδοση

Στο φετινό Comicdom Con Athens, περιδιαβαίνοντας το Self-Publishers Alley στο Γαλλικό Ινστιτούτο και σκανάροντας τις νέες κυκλοφορίες, έπεφτε το μάτι σου σε αρκετές ενδιαφέρουσες δουλειές. Το GUESS!, όμως, ήταν ένα από τα λιγοστά που με έκαναν να προχωρήσω σε αγορά.

Το GUESS! της πρωτοεμφανιζόμενης, αν δεν απατώμαι, Δήμητρας Νικολαΐδη, είναι μία γλυκιά ιστορία φαντασίας με στοιχεία light μεταφυσικού τρόμου. Ο νεαρός Ίθαν, γυρνώντας στο σπίτι του, συνειδητοποιεί πως τον έχει στοιχειώσει ένα τερατάκι που αφήνει παντού μαύρη γλίτσα. Προκειμένου να το ξεφορτωθεί, αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια του παιδικού του φίλου, Όσκαρ, που ειδικεύεται στην επικοινωνία με πνεύματα και νεκρούς. Κάπως έτσι, ξεκινάει μια περιπετειούλα που έχει λίγο από όλα.

Η αυτοέκδοση είναι υποδειγματική, όσον αφορά στο value for money, καθώς είναι πλήρως έγχρωμη, αριθμώντας 52 σελίδες. Η Δήμητρα Νικολαΐδη έχει πανέμορφο πλην λεπτομερειακό σχέδιο, με εμφανείς γαλλοβελγικές και ιαπωνικές επιρροές, και με τη βοήθεια μιας αξιοζήλευτης παλέτας χρωμάτων μας διηγείται μία ιστορία που δεν έχει ουσιαστικά κάτι το ιδιαίτερο. Σεναριακά, το GUESS! ισορροπεί ανάμεσα στο slice of life και το μεταφυσικό, με μικρές δόσεις μαγείας και τρόμου. Εκτός από το σενάριο, η μόνη άλλη αδυναμία ίσως είναι η υπερβολική εμφανισιακά ομοιότητα του Ίθαν με τον Όσκαρ. Πταίσματα για μία αυτοέκδοση ντεμπούτο, που μπορούν άνετα να διορθωθούν σε επόμενες δουλειές.

Αναμένω και εύχομαι την εξίσου δυνατή συνέχεια ενός νέου λαμπρού αστεριού της ελληνικής σκηνής.