Batman #21

Έτσι ξεκινούν οι απαντήσεις του Rebirth;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #21

WriterTom KingArtistJason FabokPublisherDC Comics

Ένα χρόνο από την κυκλοφορία του REBIRTH one-shot, στο οποίο ξεκίνησε η προσπάθεια ένταξης των χαρακτήρων του WATCHMEN στο σύμπαν της DC, δεν έχουμε δει κάτι χειροπιαστό, παρά μόνο easter eggs, μέχρι σήμερα. Και αυτό, γιατί η DC ασχολείται ευθέως με το θέμα που καίει μια τεράστια μερίδα των αναγνωστών με το “The Button”, ένα μικρό crossover μεταξύ των τίτλων του BATMAN και FLASH.

Ο Reverse Flash έχει ανακτήσει τις αναμνήσεις του πριν από το New 52, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο θάνατός του στα χέρια του Thomas Wayne/Batman στο Flashpoint. Και, φυσικά, αποφασίζει να επιτεθεί στον γιο του, Bruce, για εκδίκηση. Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο, την πασίγνωστη σε όλους μας ματωμένη κονκάρδα του Comedian, την οποία έχει στην κατοχή του ο Batman και ανακάλυψε ότι αντιδρά περίεργα, όταν έρχεται σε επαφή με την μάσκα του Psycho Pirate.

O Tom King δεν δανείζεται μόνο χαρακτήρες από το αριστούργημα του Alan Moore, αλλά και συμβολισμούς και αφηγηματικές τεχνικές. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επιλογή να σχεδιαστεί το τεύχος σε 9 panel grid. Ενδιαφέρουσα κίνηση, αλλά ο King με τον Jason Fabok στο σχέδιο “καταφέρνουν” να απλώσουν μια μάχη κυριολεκτικά ενός λεπτού στο μεγαλύτερο μέρος του τεύχους. Πιο πολύ διαβάζεται σαν τον πρόλογο του arc, παρά το πρώτο μέρος του.

Συνδετικοί κρίκοι δεν υπάρχουν μόνο με το FLASHPOINT και το WATCHMEN, αλλά και το CRISIS ON INFINITE EARTHS. Άλλωστε η εμφάνιση του Thawne προς το τέλος του τεύχους θυμίζει την εμφάνιση του αιωνίου αντιπάλου του εκεί, ενώ ο καταλύτης για την εξερεύνηση του μυστηρίου είναι η μάσκα του Psycho Pirate, ο οποίος θυμόταν τα γεγονότα του COIE.