Ανώνυμος Ο Αθηναίος: Στη Σκιά Της Ακρόπολης

Σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ανώνυμος Ο Αθηναίος: Στη Σκιά Της Ακρόπολης

Writer/ArtistΚωνσταντίνος ΣκλαβενίτηςPublisherJemma Press

Σε μια αρχαία Αθήνα, όχι και τόσο διαφορετική από εκείνη του 2017, ο Ανώνυμος ο Αθηναίος έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μείνει γνωστός στους αιώνες για κάτι σημαντικό. Το πρόβλημα είναι, όμως, πως δεν γνωρίζει ακόμα τι είναι αυτό που θα τον κάνει ξακουστό.

Βέβαια, σε αυτό το ταξίδι για την αναζήτηση της δόξας, ο Ανώνυμος δεν είναι μόνος του, αλλά έχει συνοδοιπόρο το Φαίδρο, ένα κακόκεφο πνεύμα αντιλογίας, που παραδόξως θα τον βοηθήσει να πετύχει τον σκοπό του… με τον δικό του τρόπο. Μαζί θα συναντήσουν πολλές παράδοξες καταστάσεις που θα προσπαθήσουν να επιλύσουν μόνοι τους – ή άλλοτε με την βοήθεια του Δασκάλου, ο οποίος φαίνεται να έχει απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα και τις πνευματικές ανησυχίες των φίλων του.

Το δημιούργημα του Κώστα Σκλαβενίτη έχει αισθητική που ταιριάζει στο αρχαιοελληνικό στιλ που προβάλει το comic και απεικονίζει τα στερεότυπα για τους αρχαίους Αθηναίους, έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να γνωρίζουμε. Παράλληλα, ο κοινωνικός σχολιασμός για την Ελλάδα του σήμερα, καθώς και των γεγονότων της επικαιρότητας, προσφέρει αρκετές δόσεις γέλιου με έξυπνο χιούμορ και αστείες ατάκες.

Μόνο μειονέκτημα: μακάρι οι ιστορίες να ήταν περισσότερες!