Top 10 Spider-Man Deaths

Δέκα θάνατοι στο Spider-Man franchise

Στην πραγματική ζωή, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον θάνατο ενός κοντινού μας προσώπου. Από την άλλη, στα comics της Marvel και της DC, ο θάνατος είναι κάτι σαν εκδρομούλα στην εξοχή: λείπεις για λίγο, ξεφεύγεις από την ρουτίνα και μετά επιστρέφεις. Ανεξαρτήτως, όμως, από όλες τις παλαβές νεκραναστάσεις των superheroes, αλλά και των supervillains, που έχουμε δει μέσα στα χρόνια, οι θάνατοι των χαρακτήρων στο Spider-Man franchise ήταν κατά την γνώμη μου οι πιο τραγικοί από όλους. Το να πεθάνει ένας ήρωας στις σελίδες του AMAZING SPIDER-MAN, του SPECTACULAR SPIDER-MAN και όλων των άλλων σχετικών σειρών ήταν κάτι σημαντικό, καθώς συχνά ο εν λόγω χαρακτήρας είτε επέστρεφε μετά από αρκετές δεκαετίες είτε παρέμενε νεκρός.

Με αφορμή το εκνευριστικό CLONE CONSPIRACY, αποφάσισα να ετοιμάσω μια λίστα με τους 10 “σημαντικότερους” θανάτους στα comics του Spider-Man, τις τραγικές απώλειες που στιγμάτισαν περισσότερο την ζωή του Peter, τους θανάτους που στεναχώρησαν και σύγχυσαν τους αναγνώστες. Πάλι για ευχάριστα πράγματα θα μιλήσουμε, όπως καταλάβατε…

Πριν ξεκινήσω, όμως, την καταμέτρηση, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι θα αναφερθώ αποκλειστικά στο mainstream σύμπαν της Marvel, την Earth-616 ή όπως αλλιώς λέγεται…

10

Doctor Octopus (The Spectacular Spider-Man #221)

1995WriterTom DeFalcoArtistSal BuscemaMarvel Comics

Ο Doc Ock είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες εχθρούς του Spider-Man, ένας μεγαλομανής επιστήμονας με πάθος για θεατρινισμούς. Συχνά επινοεί τα πιο μακροσκελή και σύνθετα σχέδια για να πληγώσει τον Spidey· μέσα στα χρόνια τον έχουμε δει να ιδρύει τους Sinister Six, να προσπαθεί να εκβιάσει όλες τις κυβερνήσεις του πλανήτη, αλλά και να θέλει παντρευτεί τη θεία May. Παρ’ όλα αυτά, το σχέδιό του στο SPECTACULAR SPIDER-MAN #221 είναι κάτι παραπάνω από περίπλοκο.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας “Web of Death”, ο Spider-Man δηλητηριάζεται από τον Vulture. Ο Ock, αντί να εκμεταλλευτεί την ευάλωτη αυτή στιγμή του αιώνιου αντιπάλου του, αποφασίζει να τον θεραπεύσει, ώστε να τον σκοτώσει ο ίδιος. Μόλις ο Peter ξαναβρίσκει τις αισθήσεις του, ο Ock διατάσσει τη συνεργό του και ερωμένη του, τη Stunner, να καλέσει την αστυνομία, ώστε να τον συλλάβουν, μόνο και μόνο για να δραπετεύσει αργότερα. Δυστυχώς, όμως, ο τρελός κλώνος Kaine μπαίνει στην μέση και σκοτώνει τον Octavius, εμποδίζοντας έτσι το αγαπημένο μας χταπόδι να σμίξει με την αγαπημένη του (αυτό ακούστηκε σαν περίεργο ιαπωνικό πορνό, έτσι δεν είναι;)

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1