Top 10 Spider-Man Deaths

Δέκα θάνατοι στο Spider-Man franchise
4

Kraven the Hunter (The Amazing Spider-Man #294)

1987WriterJ.M. DeMatteisArtistMike ZeckMarvel Comics

Κατ’ εμέ , το KRAVEN’S LAST HUNT είναι η καλύτερη ιστορία του Spider-Man, έχοντας εντυπωσιακή πλοκή, εξαιρετικούς χαρακτήρες και έναν από τους πιο συγκλονιστικούς θανάτους supervillains στην ιστορία της Marvel.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους εχθρούς του Spider-Man, ο Kraven είχε έναν κώδικα τιμής. Στο KRAVEN’S LAST HUNT, γνωρίζοντας ότι δεν βρίσκεται πλέον στην ακμή του, αποφασίζει να οργανώσει το τελευταίο του κυνήγι, για να πιάσει την αράχνη και να αποδείξει ότι είναι ανώτερός της. Και πράγματι, ο Kraven καταφέρνει να αναισθητοποιήσει τον Spidey και να τον θάψει ζωντανό, κλέβοντας την ταυτότητά του και κατατροπώνοντας τον Vermin, έναν supervillain που ο Spider-Man, μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχε καταφέρει να κερδίσει ποτέ μόνος του. Αν και ο Spider-Man δραπετεύει τελικά από τον τάφο του και αναζητά τον εχθρό του για να τον κάνει να πληρώσει, ο Kraven φέρεται σαν πραγματικός Ρώσος αριστοκράτης και δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του θηράματός του, απαξιώντας να αποκρούσει τις γροθιές του και να συνεχίσει την μάχη. Και αυτό, διότι ο κυνηγός είχε ήδη αποδείξει την ανωτερότητά του έναντι του θηράματός του, είχε ήδη κατατροπώσει τον δαίμονα που τον βασάνιζε τόσα χρόνια, είχε ήδη “σπάσει” την αράχνη, όπως ο Bane είχε “σπάσει” τη νυχτερίδα.

Με τον ύστατο σκοπό της ζωής του να έχει εκπληρωθεί, ο Kraven καταγράφει τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών και τελικά αυτοκτονεί, έχοντας κερδίσει την ηρεμία και την γαλήνη που πάντα αναζητούσε.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1