Ο Μικρός Ήρως Επιστρέφει Με Νέα Έκδοση

Βιβλίο-αφιέρωμα και signing event

H εκδοτική Mikros Iros Publications μας ενημερώνει για την επιστροφή του ήρωα του Στέλιου Ανεμοδουρά, σε ένα βιβλίο με πέντε νέες ιστορίες, από τους Γιώργο Βλάχο και Κώστα Φραγκιαδάκη. Διαβάστε περισσότερα στο δελτίο Τύπου.

Ο Μικρός Ήρως Επιστρέφει Με Ένα Μοναδικό Βιβλίο!

Σε μια εποχή όπου οι Μικροί ‘’μεγάλοι’’ Ήρωες είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ, το βιβλίο ‘’Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ – Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!’’ έρχεται να ξαναζωντανέψει μια από τις πιο αθώες και σημαδιακές εποχές των παιδικών μας χρόνων! Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

Στα μακρινά εκείνα ’50 και ’60, το παιδικό περιοδικό – ανάγνωσμα ‘’ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ’’ κατάφερε να κυριαρχήσει και να παραμείνει έως σήμερα εμβληματικό σημείο αναφοράς από τους πρώτους αναγνώστες του, καθώς αφηγούνταν τους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για τη Λευτεριά στην Κατοχή και την Αντίσταση, μέσα από τις ηρωικές περιπέτειες μιας ομάδας παιδιών.

Το βιβλίο αυτό λογίζεται και ως αφιέρωμα στον “ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ” των 798 τευχών και τον συγγραφέα του, τον Στέλιο Ανεμοδουρά (1917 – 2000), με αφορμή την φετινή επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

‘’Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ – Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!’’ αποτελείται από πέντε καινούργιες αυτοτελείς ιστορίες του Μικρού Ήρωα από τα χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης, με τους ίδιους πρωταγωνιστές˙ τον Γιώργο Θαλάσση, την Κατερίνα και τον Σπίθα. Πέρα από την ομώνυμη ιστορία, το βιβλίο περιέχει άλλες τέσσερις περιπέτειες: ‘’Το Μυστικό του Κόνδορα’’, ‘’Ποιος είναι ο Θαλής;’’, ‘’Ο Ήρωας του Νερέτβα’’ και ‘’Οι Τρεις Λόγχες’’. Στις σπονδυλωτές αυτές ιστορίες, ο Μικρός Ήρως θα αποτρέψει ανόσια εγκλήματα με τον παράτολμο, μοναδικό του τρόπο!

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν σε ειδικό signing event οι δημιουργοί του – ο συγγραφέας Γιώργος Βλάχος και ο εικονογράφος Κώστας Φραγκιαδάκης – καθώς και ο γνωστός βιβλιοκριτικός Πάνος Τουρλής. Η παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. στη Λέσχη Φίλων Κόμικς (Ιερά Οδός 14, Αθήνα), στα πλαίσια του μήνα ‘’ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ’’.

Πληροφορίες:
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ: τηλ. 210-8983824, site: www.mikrosiros.gr
ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΚΟΜΙΚΣ: τηλ. 210-3318168, site: www.lefik.gr