Ιστορίες Που Κρύβονταν Σε Προφανή Μέρη

Ασυνήθιστες ιστορίες από την καθημερινότητά μας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ιστορίες Που Κρύβονταν Σε Προφανή Μέρη

Writer/ArtistΑλέξια ΟθωναίουPublisherJemma Press

Μέρη προφανή, όπως η καθημερινότητά μας. Ιστορίες που πηγάζουν από αυτή, σε στιγμές απρόσμενες ή τραγελαφικά προβλέψιμες και επαναλαμβανόμενες. Το καινούριο αλμπουμάκι της Αλέξιας Οθωναίου κάνει επιλογές από το ομώνυμο webcomic της και μας το παρουσιάζει, σε μια συλλογή που συχνά θυμίζει καθρέφτη.

Με σχεδόν πλήρη έλλειψη σεναρίου, κάθε σελίδα του comic μοιάζει περισσότερο με απόσπασμα από προσωπικό ημερολόγιο. Παρατηρήσεις από ανθρώπους και καταστάσεις γύρω μας. Σκέψεις και συμπεράσματα από εμπειρίες, και ένα σωρό “what if”, βγαλμένα από τυχαίες ή συγκυριακές ιδέες. Το έγχρωμο σχέδιο είναι απλό, αλλά βγάζει μια “ζεστασιά”. Χωρίς να απαιτείται κάτι ιδιαίτερο, είναι όπως φοράς πρόχειρα ρούχα όταν είσαι με φίλους.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες μου διαφεύγουν, όμως ακόμα και η υφή και η εμφάνιση του χαρτιού προσφέρουν στην ατμόσφαιρα αυτού του άλμπουμ. Δεν διαβάζω webcomics, αλλά νομίζω πως οι ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΜΕΡΗ, ταιριάζουν με το concept του “Τι πόσταρε σήμερα;” που αυτά έχουν. Σε κάθε περίπτωση, η συλλογή που βρήκε το δρόμο της στο χαρτί είναι ένα όμορφο απάνθισμα και ευκαιρία γνωριμίας.