True Story 2

We want more!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

True Story 2

Writer/ArtistΔήμητρα ΑδαμοπούλουPublisherJemma Press

Μετά τη συνεχόμενη συνεργασία της με την Αλέξια Οθωναίου, πιο πρόσφατα στο DRACULA M.G.B, η Δήμητρα Αδαμοπούλου επιστρέφει με τον δεύτερο τόμο του TRUE STORY.

Σε αυτόν, συνεχίζει να μας βομβαρδίζει με υπέροχα, καλογραμμένα και άκρως ξεκαρδιστικά strips. Γενικά είμαι fan αυτού του είδους, παρόλο που συνήθως δεν περνάω τόσο καλά όσο θα ήθελα με το συνολικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άκρως πετυχημένο εγχείρημα. Και, παρόλο που αυτή τη φορά ήξερα τι να περιμένω, καθώς είχα διαβάσει το πρώτο TRUE STORY, αυτό δε μείωσε ούτε στο ελάχιστο την εμπειρία της ανάγνωσης, καθώς το TRUE STORY 2 είναι φρέσκο και γεμάτο έξυπνες ιδέες. Συγχρόνως, το σχέδιο είναι απολαυστικό και απολύτως ταιριαστό στο ύφος του comic. Και το καλύτερο – ή το χειρότερο, ανάλογα πώς κοιτάς το ποτήρι – είναι πως όταν τελειώσει, θες κι άλλο.

Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί η Βασιλεία Βαξεβάνη είχε γράψει στην κριτική της πως το TRUE STORY είναι περισσότερο γυναικεία υπόθεση αλλά, παράλληλα, εγώ δεν αισθάνθηκα ούτε στο ελάχιστο ότι αυτό που διαβάζω με αποκλείει με κάποιο τρόπο. Το TRUE STORY 2 είναι όμορφο, έξυπνο, διασκεδαστικό και αστείο. Έχει, δηλαδή, όλα τα συστατικά για να κερδίσει τους αναγνώστες, ανεξαρτήτως φύλου.

Αναμένω τη συνέχεια σε έντυπη, αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή στο Socomic.gr, κι εύχομαι η Δήμητρα να συνεχίσει να παράγει τόσο καλά comic όσο το TRUE STORY 2.