All-Star Batman #9

To τέλος ενός ανέμπνευστου arc
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

All-Star Batman #9

WriterScott SnyderArtistsJock, Francesco FrancavillaPublisherDC Comics

Ο Scott Snyder είναι ένα όνομα που αποτελεί πλέον εγγύηση στον χώρο των comics. Η δουλειά που έχει κάνει με τον σκοτεινό ιππότη της DC έχει αφήσει πολλούς με το στόμα ανοιχτό. Όμως το πιο πρόσφατο arc στο ALL-STAR BATMAN, με τίτλο “Ends of the Earth”, ήταν αρκετά flat και ανέμπνευστο.

Με το 9ο τεύχος του ALL-STAR BATMAN, ολοκληρώθηκε το εν λόγω arc και μας έδωσε ένα πολύ ανιαρό και εξίσου χλιαρό φινάλε. Αυτό που κατά κύριο λόγο στερεί από την ιστορία το ενδιαφέρον είναι ότι κάθε τεύχος είχε μια ουσιαστικά ξεχωριστή ιστορία, με νέο villain. Αυτό δικαιολογείται κάπως στο φινάλε, ως εξής: ήταν δοκιμασίες που έβαζε ο Ra’s Al Ghul στον Batman. Όμως, και πάλι δεν καταφέρνει να αναπληρώσει αυτό το κενό στην συνοχή που έχει το arc.

Επίσης, η αποκάλυψη του τελικού villain δεν αποτελεί καμία έκπληξη και το τελικό ξεκαθάρισμα ήταν άνευρο και χωρίς ενδιαφέρον. Σε αυτό προστίθεται και το πολύ μέτριο artwork, που αποτελεί εξαίρεση, καθώς τελευταία η DC έχει να επιδείξει πολύ όμορφα σχέδια και που στερεί από την ιστορία επιπλέον ενδιαφέρον.

Ευτυχώς που το arc τελείωσε και μπορούμε να το αφήσουμε πίσω μας, ελπίζοντας για μελλοντική βελτίωση.