Extremity #3

Υπόδειγμα character development
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Extremity #3

Writer/ArtistDaniel Warren JohnsonPublisherImage Comics

Στο τρίτο τεύχος του EXTREMITY, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τον πόλεμο της Thea (μιας ζωγράφου που έχασε το “καλό” της χέρι σε μια επιδρομή) του αδερφού της, Rollo (του οποίου η ευαίσθητη προσωπικότητα δεν του επιτρέπει να παίξει σωστά τον ρόλο του πολεμιστή), και του αυστηρού αλλά κατά βάθος στοργικού πατέρα τους, ενάντια στην εχθρική φυλή των Paznina.

Το εντυπωσιακό σε όλα αυτά, βέβαια, είναι πως σε μια ιστορία που περιλαμβάνει έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο γεμάτο παράξενα τέρατα και αιματηρές μάχες μεταξύ των κατοίκων ιπτάμενων πόλεων, αυτό που καταλήγει να κρατήσει τον αναγνώστη πραγματικά καθηλωμένο είναι οι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες και οι περίπλοκες σχέσεις που ο Daniel Warren Johnson χτίζει μεταξύ τους.

Με μια πλοκή που, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν σκοπεύει να μας απασχολήσει με κλισέ διαμάχες μεταξύ καλού και κακού, αλλά με αληθοφανείς συγκρούσεις μεταξύ εξίσου αληθοφανών ανθρώπων, το EXTREMITY είναι, μέχρι στιγμής, ένα comic με υποδειγματικό character development και εξαιρετικό σχέδιο, που αξίζει τον χρόνο σας και με το παραπάνω.