The Visitor: How And Why He Stayed #3

Κάπου το πάει...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Visitor: How And Why He Stayed #3

WritersMike Mignola, Chris RobersonArtistPaul GristPublisherDark Horse Comics

Ο επισκέπτης, που έχει γυρίσει την πλάτη του στην φυλή και την αποστολή του, ζει μια κανονική, συζυγική ζωή. Παράλληλα, όμως, δεν παύει να παρακολουθεί τα βήματα του Hellboy, για να βεβαιωθεί ότι η επιλογή του να μην τον σκοτώσει όταν πρωτοήρθε στη γη ήταν η σωστή, αλλά και ότι ο αγαπημένος κερασφόρος ήρωας είναι ικανός να υπερασπιστεί την ανθρωπότητα από τις δυνάμεις του κακού.

Στο τρίτο τεύχος διαπιστώνει, μετά λύπης του, ότι ο Hellboy δεν είναι αρκετός για να προστατέψει τους ανθρώπους από την μεγαλύτερη απειλή, τους άλλους ανθρώπους. Έτσι, ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος – και όχι για πρώτη φορά – με τους πιστούς ακόλουθους μιας μυστηριώδους οντότητας.

Η σέχτα, με αρχηγό μια τρελόγρια, προσελκύει ακόλουθους, με βιτρίνα μία από αυτές τις ομάδες αυτοβελτίωσης, αλλά στη βάση της έχει στόχο να μαζέψει ψυχές για να ξυπνήσει τέρας που μοιάζει με πρώτου βαθμού συγγενής με τον Yog-Sothoth από την πέτρινη φυλακή του.

Το σχέδιο του Paul Grist είναι απόλυτα ταιριαστό με το όλο ύφος του Mignolaverse και αφηγείται την ιστορία χωρίς το βάρος περιττών λεπτομερειών. O Grist, όμως, δίνει άψογα το στίγμα του ως καλλιτέχνης.

Το THE VISITOR κάπου το πάει – μπορεί τα δύο πρώτα τεύχη να ήταν λίγο πιο αργά από ότι θα ήλπιζε κανείς, αλλά πλέον είναι σαφές πως η ιστορία του εξελίσσεται προς μια καλή κατεύθυνση.