Teen Titans #8

Το crossover σε κομβικό σημείο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Teen Titans #8

WritersChristopher Priest, Benjamin Percy, Dan AbnettArtistKhoi PhamPublisherDC Comics

Στο δεύτερο μέρος του “Lazarus Contract”, οι ομάδες των Titans και Teen Titans συνειδητοποιούν ότι είναι μείον έναν speedster έκαστη, και μάλιστα με το ίδιο όνομα – Wally West. Και οι δύο εκδοχές του χαρακτήρα (New 52 και post-Rebirth) έχουν πέσει θύματα απαγωγής από τον Deathstroke, ο οποίος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Speed Force, για να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και, κατ’ επέκταση, τις ζωές των παιδιών του. Με την βοήθεια του Nightwing, οι δύο ομάδες καταφθάνουν για να σώσουν τους συναδέλφους τους, αλλά η πλοκή παίρνει μια αναπάντεχη τροπή…

Ο Percy, για άλλη μια φορά, εντυπωσιάζει με το ανθρώπινο στοιχείο που εισάγει στους χαρακτήρες του. Από το κριτικό σφάλμα του Nightwing, στο ευγενές κίνητρο του Deathstroke, ο συγγραφέας σπάει λίγο την κλασική συνταγή “μαύρου και άσπρου”, δίνοντας πολλές διαστάσεις στους πρωταγωνιστές του comic. Ευχάριστη νότα αποτελεί και η σκιαγράφηση των διαφορών μεταξύ των ομάδων, με κάθε μέλος να έχει τη δική του προσωπικότητα, με άλλους φόβους και όνειρα, που εμπλέκονται και δημιουργούν μια καινούργια δυναμική στο crossover.

Από την άλλη, και το σχέδιο του Pham, τονίζοντας τη λεπτομέρεια στα panels και την έκφραση των προσώπων, δένει πολύ ταιριαστά με το θέμα του τεύχους, αλλά και τον χαρακτήρα των Teen Titans.

Σίγουρα το “Lazarus Contract”, δεν είναι αντάξιο του προπάτορά του, αλλά το επίπεδό του παραμένει αξιόλογο, όπως άλλωστε και της ίδιας της σειράς.