Ninjak #27

Προβλέψιμο αλλά διασκεδαστικό
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ninjak #27

WriterKevin MaurerArtistCafuPublisherValiant

Πέρα της συμβατικής ιστορίας κατασκόπων που εμπεριέχει το NINJAK #27, είναι ένα comic με έντονη δράση και badass χαρακτήρα. Αν ήταν video game και έπρεπε να το χαρακτηρίσω, θα έλεγα “φοβερά γραφικά, αψεγάδιαστο gameplay, αλλά no strategy at all, just smashing buttons”. Με άλλα λόγια, το σενάριο είναι αρκετά προβλέψιμο, αλλά και εύπεπτο παράλληλα. Μεταμορφώνεται σε ξεναγό που μας οδηγεί σε σκηνές δράσης, με ninja να μάχονται με άλλους ninja (τι πιο εκπληκτικό;) και δεν διστάζουν να στάξουν αίμα στα panels.

Στη συνέχεια, μπορεί το πρόσωπο του πρωταγωνιστή, Colin King (a.k.a. Ninjak) τις περισσότερες φορές να μην φαίνεται γιατί είναι καλυμμένο με μάσκα (με αποτέλεσμα ο ίδιος να μοιάζει ανέκφραστος), όμως η κίνηση του σώματός του είναι ιδιαίτερα έντονη. Εδώ το σκίτσο χρησιμοποιείται πολύ δυναμικά, με τρόπο που άνετα θα αποτελούσε πρότυπο για τo πως θα πρέπει απεικονίζονται οι κινήσεις των χαρακτήρων στα action comics. Η χρήση του dynamic posing, των νοητών γραμμών κίνησης και τις αλληλουχίας των ενεργειών του χαρακτήρα, παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που προσδίδει έντονη κίνηση στα ακίνητα panels της κάθε σελίδας.

Έχοντας αυτά κατά νου, αν σας αρέσουν οι ninja και τα katana, ρίχτε μια ματιά στο τεύχος. Θα σας αποζημιώσει.

Υ.Γ.: Εσκεμμένα δεν ανέφερα λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει στην ιστορία. Όχι τίποτε άλλο, αλλά να έχετε και έναν λόγο παραπάνω να το διαβάσατε…