The Sovereigns #1

Ένα πρώτο τεύχος που "διαβάζει" σαν δεύτερο...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Sovereigns #1

WriterRay FawkesArtistJohnny DesjardinsPublisherDynamite Entertainment

Η μόδα των zero issues των mainstream comics, αποτελεί και πάλι καθολικό φαινόμενο της βιομηχανίας και η Dynamite Comics, αποφάσισε να προωθήσει το φιλόδοξο THE SOVEREIGNS, προχωρώντας στην κυκλοφορία ενός τέτοιου τεύχους πριν την επίσημη έναρξη της σειράς. Δυστυχώς, ενδεχομένως λόγω έλλειψης εμπειρίας, το αποτέλεσμα είναι ένα πρώτο τεύχος που μοιάζει απρόσιτο σε οποιονδήποτε αναγνώστη δεν είχε προμηθευτεί το τεύχος #0 πρώτα.

Το THE SOVEREIGNS είναι ένα comic που έχει στόχο να επαναφέρει τους ήρωες της Gold Key, μιας εταιρίας της Silver Age των οποίων τα δικαιώματα είχε κάποτε η Valiant (στην original εκδοχή του universe της) και πλέον τα κατέχει η Dynamite. Οι Sovereigns είναι, ουσιαστικά, μια ομάδα από υπερήρωες αυτής της εταιρίας, που ενώνονται για να αντιμετωπίσουν μια νέα διαγαλαξιακή απειλή, η οποία αρχίζει και κυνηγά τους διάφορους ήρωες.

Από τον μέτριο Ray Fawkes, η ιστορία ακολουθεί τον προβλέψιμο δρόμο της μέτριας αντιγραφής concept των mainstream comics και αποτυγχάνει. Ένα αδιάφορο συνονθύλευμα από χαρακτήρες, οι οποίοι έχουν τα φόντα να λάμψουν, αλλά το τεύχος δεν τους δίνει αυτή τη δυνατότητα. Το artwork του Johnny Desjardins, που συνοδεύει το τεύχος, είναι εξίσου αδιάφορο και άνοστο, με πολύ στημένα σώματα, κακοσχεδιασμένα πρόσωπα και κακό συνδυασμό των χρωμάτων, που δίνει ένα πιο σκοτεινό ύφος από αυτό που χρειάζεται το comic.

Η μόνη ενδιαφέρουσα στιγμή του τεύχους είναι το back-up story των τελευταίων σελίδων, που αποτελεί preview για τη σειρά Magnus. Αυτά έχει η ζωή, όμως. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, των τρώνε οι κότες…