Kickstarter Comics Highlights

Καμπάνιες comics που μας τράβηξαν την προσοχή

Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούμε ως κοινωνία. Και το πιο σημαντικό επίτευγμα, για εμάς τουλάχιστον, ήταν η δύναμη που έδωσε σε ανεξάρτητους δημιουργούς να φέρουν στον κόσμο νέες, διαφορετικές και συναρπαστικές ιστορίες comics.

Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία και συνέχιση πολλών από αυτών, έπαιξε φυσικά το Kickstarter, η πλατφόρμα crowdfunding, όπου ο καθένας μπορεί να στηρίξει οικονομικά τα projects που τον ενδιαφέρουν. Ως αντάλλαγμα, οι υποστηρικτές παίρνουν προϊόντα και swag σχετικά με το αντικείμενο της καμπάνιας.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι δημιουργοί στρέφονται προς τους fans για να φέρουν τις ιστορίες τους στον κόσμο, με αποτέλεσμα να υπάρχει, πλέον, ξεχωριστή κατηγορία για comics στο Kickstarter.

Περιτριγύρισα, λοιπόν, στα βάθη του Κickstarter, και σας παρουσιάζω πέντε καμπάνιες comics που μου τράβηξαν την προσοχή.


 

Native Drums

Writer: Chuck Paschall

Artist: Vince Riley

Η ιστορία διαδραματίζεται αρκετά χρόνια στο μέλλον. Μία γενετικά τροποποιημένη μισθοφόρος, γνωστή ως Agent M17, είναι σε αποστολή να επανεκκινήσει μια ανεξάρτητη πηγή ενέργειας στην κεντρική Αφρική. Σπάει, όμως, τους κανόνες, σώζει μια νεαρή κοπέλα και βρίσκει τον εαυτό της στη μέση ενός αγώνα εξουσίας μεταξύ των τοπικών πολεμάρχων και των εργοδοτών της. Η Agent M17 πρέπει να κάνει, πλέον, τις επιλογές της, για να επιβιώσει σε έναν εκτροχιασμένο κόσμο.

Οπτικά, το NATIVE DRUMS σίγουρα ξεχωρίζει χάρη στη δυναμικότητα του σχεδίου, το οποίο φαίνεται να έχει επιρροές από manga. Όσο για την ιστορία, πράκτορες, μυστικές πηγές ενέργειας και πολέμαρχοι, υπόσχονται μια συναρπαστική περιπέτεια.

 

Η καμπάνια του NATIVE DRUMS τελειώνει σε 9 ημέρες. Δείτε την εδώ.


 

Skies Of Fire: #1-4

Writers: Vincenzo Ferriero & Ray Chou

Artists: Pablo Peppino & Bryan Valenza

Η αυτοκρατορία Aquilan διατηρεί έναν τεράστιο στόλο αερόπλοιων, με τα οποία διασχίζει τις εμπορικές διαδρομές και υπερασπίζεται τις αποικίες της. Στο κέντρο της αυτοκρατορίας, μαίνεται η Expanse, μια τερατώδης, ατελείωτη καταιγίδα, και καταφύγιο των εχθρών της εξουσίας. Όταν ο περιβόητος επιδρομέας Delmonte καταστρέφει ένα βασικό εμπορικό λιμάνι στο Βορρά, ο εξοργισμένος αυτοκράτορας αναθέτει σε μία επιθετική καπετάνιο να εισέλθει στην Expanse και να πιάσει τον Delmonte.

Οι Peppino και Valenza προσφέρουν έναν συναρπαστικό συνδυασμό σχεδίου και χρωματικής παλέτας, που θυμίζει κάτι από Studio Ghibli και κάτι από παλιά Γαλλικά comics. Αν οι αερομαχίες είναι του στιλ σας, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Η καμπάνια του SKIES OF FIRE τελειώνει σε 9 ημέρες. Δείτε την εδώ.


 

Nico’s Fortune

Writer: Ryan King

Artist: Daryl Toh

Για τους λάτρεις των πιο “light” horror comics, ανακάλυψα το NICO’S FORTUNE. Η ιστορία ακολουθεί τις νέονυμφες Beth και Lora, την περίεργη γάτα τους, ονόματι Nico, και τους ακόμη πιο περίεργους γείτονες τους: τα μέλη της αδελφότητας Νι Δέλτα Χι. Οι δημιουργοί χαρακτηρίζουν την ιστορία ως ένα πάντρεμα του REAR WINDOW του Alfred Hitchcock, των κιτς ταινιών τρόμου των 80’s και της πρόσφατης κωμωδίας NEIGHBORS, των Seth Rogen και Zac Efron, με την προσθήκη της αξιολάτρευτης, αλλά μυστηριώδους, γάτας.

Συνδυάστε, λοιπόν, φρίκη, ρομάντζο, κωμωδία, αγωνία και μία γάτα, με το απλό, “καρτουνίστικο” στιλ του Daryl Toh, και έχετε το NICO’S FORTUNE, μία παιχνιδιάρικη ιστορία τρόμου.

 

Η καμπάνια του NICO’S FORTUNE τελειώνει σε 9 ημέρες. Δείτε την εδώ.


 

The Six Swords #1

Writers: Melchor Sapiandante, Matthew Perez and Chris Massari

Artists: Ryan Cody, Elaina Unger

Η τοποθεσία, οι δυστοπικές Ηνωμένες Πολιτείες. Ο χρόνος, το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ομάδα των Six Swords πρέπει να ξεπεράσει τα περίεργα cults της δυτικής ακτής, τα οχυρά της ανατολικής ακτής και όλες τις συμμορίες στο ενδιάμεσο, προκειμένου να φτάσουν τον απώτερο σκοπό τους: τη λύτρωση. Η χώρα θυμίζει πλέον την Παλιά Δύση και παρά την παρανομία και την βία, οι άνθρωποι ξαναρχίζουν τη ζωή τους. Για τα έξι πολύ διαφορετικά μέλη της ομάδας, κάθε πόλη προσφέρει μία καινούργια πρόκληση.

Το ΤΗΕ SIX SWORDS ανακατεύει τις τρελές καταστάσεις που θα έβρισκε κανείς σε anime και κωμωδίες δράσης και kung fu, με τα κλασικά spaghetti western που είδαμε και αγαπήσαμε για τον ιδιαίτερο, βίαια ανέμελο τόνο τους.

 

 

Η καμπάνια του THE SIX SWORDS τελειώνει σε 31 ημέρες. Δείτε την εδώ.


 

Finding Peace

Writer: Jordan Alsaqa

Artist: Marie Enger

Ένας εξορκισμός δεν είναι ποτέ μία απλή υπόθεση. Ως μέντιουμ, η Mel ασχολείται με όλα τα είδη μεταφυσικών περιστατικών και το μόνο σίγουρο, σε κάθε περίσταση, είναι η έλλειψη ευκολίας. Η δουλειά της την οδηγεί στο στοιχειωμένο σπίτι του Richard, όπου το πνεύμα μιας νεκρής γυναίκας, της Joanna, έχει μεγαλώσει δυνατό και ανήσυχο από τότε που ο Richard μετακόμισε. Η Mel συμφωνεί να αναλάβει την υπόθεση, με στόχο να βοηθήσει τη Joanna να ηρεμήσει. Αλλά ο εξορκισμός, όπως είπαμε, δεν είναι ποτέ μια απλή υπόθεση και τα παλαιά χρέη πρέπει να πληρωθούν.

Οι fans του τρόμου θα βρουν, στο FINDING PEACE, μυστικισμό, εκδικητικά πνεύματα, ανατροπές και μία καυστική ερευνήτρια του υπερφυσικού, βεβαρημένη από τα μυστήρια του κόσμου.

 

 

Η καμπάνια του FINDING PEACE τελειώνει σε 21 ημέρες. Δείτε την εδώ.