Gangsta: Cursed Vol. 2

Πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το πρώτο volume!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Gangsta: Cursed Vol. 2

WriterKohskeArtistSyuhei KamoWriter/ArtistViz Media

Η αμφιβολία του Marco για την στάση που έχουν οι hunters απέναντι στους twilights, εντείνεται διαρκώς. Όταν η Marie (hunter στην ομάδα του Marco) αποφασίζει να σκοτώσει ένα μικρό κοριτσάκι, του οποίου οι γονείς ήταν twilights, οι αμφιβολίες του Marco επιβεβαιώνονται και έτσι αποφασίζει να σώσει το αθώο κοριτσάκι, κάτι που, ουσιαστικά, τον διώχνει από τους hunters, των οποίων πλέον είναι στόχος. Παράλληλα, συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα στους hunters και τους twilights, με τους πρώτους να έχουν το πάνω χέρι.

Σε μια άτυπη σύγκριση με το πρώτο volume το δεύτερο θα κέρδιζε με τεράστια διαφορά, επειδή δεν επενδύει μόνο σε ωραίες μάχες, αλλά και στο development των χαρακτήρων. Με αρκετά flashbacks, μαθαίνουμε για το παρελθόν της Marie, αλλά και τη σχέση της με τον Marco. Ωστόσο, πιο ενδιαφέρον αποτελεί το παρελθόν του Marco. Μαθαίνουμε ότι το μίσος που είχε για τους twilights δεν “τρέφεται” από εκδίκηση, αλλά δημιουργήθηκε από τα λόγια και την πίεση των συντρόφων του στους hunters. Δηλαδή, μετατράπηκε σε μηχανή εξολόθρευσης, από τον ίδιο τον οργανισμό, μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί τους στόχους του.

Το αποκορύφωμα του volume, είναι η στιγμή που καταλαβαίνει ότι τα πιστεύω του είναι ψευδή και αποφασίζει να γυρίσει σελίδα στη ζωή του και να εναντιωθεί στους συντρόφους του, με τους οποίους πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Όσο για το artwork, συνεχίζει να είναι εξαίσιο και “ζωντανό”, ειδικά στις σκηνές μάχης.

Πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο, το δεύτερο volume αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα ενός manga με πολύ έντονες μάχες, αλλά και ενδιαφέρον character development!