I Am Groot #1

Γιατί Groot είναι μόνο ένας!

Βλέποντας πως η Marvel ξεκίνησε νέο τίτλο, που ονομάζεται I AM GROOT, έκανα μια παράξενη πρώτη σκέψη: Πώς θα υπάρχει διάλογος στο comic, αφού ο πρωταγωνιστής του λέει μόνο μια φράση; Η απάντηση ήρθε διαβάζοντας το πρώτο τεύχος και δεν ήταν πολύ ικανοποιητική.

Ξεκινώντας τη συγκεκριμένη σειρά, δεν ήξερα τι να περιμένω. Στο εξώφυλλο, δεσπόζει baby Groot και αυτό με μπέρδεψε πιο πολύ. Ξεκινώντας την ανάγνωση, όμως, διαπίστωσα πως αυτός που ήταν, θεωρητικά, κεντρικός ήρωας, δεν είχε και τόσο μεγάλο ρόλο. Για να ακριβολογώ, είχε ισάξιο χρόνο με τους υπόλοιπους. Γιατί ναι, στο τεύχος υπάρχουν και οι υπόλοιποι Guardians. Η ομάδα είναι ολόκληρη και η περιπέτεια που αρχίζει να ξεδιπλώνεται, θυμίζει όλες τις υπόλοιπες ιστορίες των Φυλάκων. Έτσι, πολύ γρήγορα, η σειρά χάνει την υποτιθέμενη πρωτοτυπία της και μετατρέπεται, απλά, σε μια ακόμη σειρά των Guardians of the Galaxy.

Ακόμη και έτσι, όμως, το πρώτο αυτό τεύχος δεν έχει κάτι να σου δώσει, καθώς είναι πολύ σύντομο και χωρίς ουσία. Σαφώς είναι το ξεκίνημα και αργότερα είναι πιθανό να συμβούν πράγματα πιο ενδιαφέροντα, αλλά και πάλι, για να ξεκινήσει μια δυνατή ιστορία, πρέπει να έχει μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή. Εδώ απλά βλέπουμε ανούσια σκηνικά και διαλόγους, ανάμεσα στον Groot και τον Rocket Raccoon, που λογικά προορίζονταν για χιουμοριστικά, αλλά δύσκολα θα σε κάνουν να γελάσεις και ίσως σου προκαλέσουν και μια αμηχανία, καθώς ο πρωταγωνιστής αντιμετωπίζεται σαν ένα ενοχλητικό μωρό, που δεν ξέρει πως να περάσει την ώρα του και ενοχλεί τους υπόλοιπους. Κάτι που όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα του Groot, όπως τον γνωρίζουμε, αλλά και αφαιρεί πόντους συμπάθειας από εκείνον.

Ακόμή και όταν αρχίζει να ξεδιπλώνεται η κεντρική πλοκή, όμως, δύσκολα θα βρεις κάτι να σε κερδίσει. Το exposition γίνεται άγαρμπα και με τρόπο που όχι μόνο σε μπερδεύει, αλλά σε κάνει και να μην νοιάζεσαι τόσο. Για να είμαι και αντικειμενικός, όμως, θα παραδεχτώ πως ένα τεράστιο μυστηριώδες ολόγραμμα που εμφανίζεται στον γαλαξία και μιλάει στους Guardians, προκαλεί το ενδιαφέρον, γιατί είναι μια άγνωστη φιγούρα που εξιτάρει.

Συμπερασματικά, το πρώτο αυτό τεύχος δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Δεν ανταποκρίνεται στην πρωτοτυπία που υπόσχεται, καθώς δεν αποτελεί solo τίτλο του Groot, και παρουσιάζει ένα story που σίγουρα έχουμε ξαναδιαβάσει. Πιθανότατα θα το απολαύσουν μόνο οι φανατικοί θαυμαστές των Guardians of the Galaxy.