Secret Empire #3

Επτά τεύχη ακόμα. Κουράγιο...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Secret Empire #3

WriterNick SpencerArtistsAndrea Sorrentino, Rod ReisPublisherMarvel Comics

Μετά το cliffhanger που έλαβε χώρα στις σελίδες του προηγούμενου τεύχους, το τρίτο τεύχος της σειράς συνεχίζει από αυτό, και εμείς οι αναγνώστες προσπαθούμε να βρούμε κάποια λογική εξήγηση στα γεγονότα τα οποία λαμβάνουν χώρα. Αλλά έτσι είναι όταν εισάγονται γελοία plot points (π.χ. ο Steve Rogers γέρος, οι X-Men από το παρελθόν δεν μπορούν να γυρίσουν στο original timeline τους), αφού ο τρόπος με τον οποίο θα επιλύνονται αυτά και θα επιστρέφουν οι χαρακτήρες στο παλιό status quo, συνήθως προβλέπεται εξίσου γελοίος

Κατά τα άλλα, η πλοκή του τεύχους είναι στάσιμη και η ροή των γεγονότων είναι πιο αργή απ’ ότι στα προηγούμενα, ενώ o επίλογος εμφανίζει ένα ακόμα cliffhanger. Το event εισέρχεται σε μια καμπή, που εμφανίζουν όλα τα events στα ενδιάμεσα τεύχη τους. Παρ’ όλα αυτά, o Spencer παραδίδει ένα καλογραμμένο τεύχος και σκιαγραφεί πολύ καλά τους χαρακτήρες.

Ο Sorrentino αναλαμβάνει, για ακόμη ένα τεύχος, τα ηνία στο artwork, και παραδίδει ένα μαγικό αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν εξάλλου από τον συγκεκριμένο σχεδιαστή. Όμως, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο βοηθάει το comic, καθώς το στιλ του, αν και ενισχύει αρκετά πλάνα, υποδαυλίζει άλλες πιο high profile σκηνές.

Γενικά, όλα τα τεύχη του Secret Empire μέχρι τώρα φαίνεται να εμφανίζουν μια κοινή δομή, και μερικές φορές νιώθω ότι παρακολουθώ τους ίδιους διαλόγους με διαφορετικούς χαρακτήρες κάθε φορά. Και αυτό θα συμβαίνει για 7 τεύχη ακόμα. Κουράγιο!