Elektra #4

Απ’ το ένα cliffhanger στο άλλο!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Elektra #4

WriterMatt OwensArtistsJuan Cabal, Martin MorazzoPublisherMarvel Comics

Τα cliffhangers είναι ένα ιδίωμα των serialized ιστοριών, που είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς. Προσωπικά, τα λατρεύω, καθώς σε αφήνουν με τόση αγωνία και ένταση, που πραγματικά ανυπομονείς για την συνέχεια. Με ένα εκρηκτικό cliffhanger είχε τελειώσει το προηγούμενο τεύχος της Elektra, καθώς είχε βάλει την πρωταγωνίστρια σε έναν κυκεώνα συμφορών.

Το τεύχος πιάνει την ιστορία ακριβώς από εκεί που είχε μείνει και έτσι βλέπουμε την Elektra να ξεκινά τον μακρύ και δύσκολο δρόμο της, μέσα στο MurderWorld. Ο Arcade είναι υπερβολικά σατανικός, πετώντας ατάκες ποτισμένες στο βιτριόλι, λέγοντας γρίφους και βάζοντας στην Elektra ολοένα και πιο θανατηφόρες παγίδες. Σε σημεία, θυμίζει λίγο τον Joker, κάτι που είναι τεράστιο κομπλιμέντο για τον συγκεκριμένο villain.

Εν τέλει, η Elektra καταφέρνει να αποκρυπτογραφήσει τον γρίφο και να αντιληφθεί πως το κλειδί βρίσκεται στο κράνος της Screwball. Έτσι, την βγάζει από τη μέση και με το κράνος ελευθερώνει την Lauren. Όμως, εκεί που νομίζεις πως αυτή η κούρσα θανάτου έχει φτάσει στο τέλος της, εμφανίζεται ο Arcade, μαζί με ένα τεράστιο robot, για να τελειώσει την υπόθεση. Οπότε, για μια ακόμη φορά, μένεις με ένα cliffhanger στο χέρι.

Το τεύχος έχει ακριβώς ό,τι περίμεναμε όταν τελείωσε το προηγούμενο. Πολύ γρήγορο ρυθμό, κυνηγητό με τον χρόνο, αρκετή δράση και τις απαραίτητες ανατροπές, για αν συνεχίσει να ρολάρει η ιστορία. Well done, Elektra!