Απεβίωσε Ο Adam West

Αυλαία για τον Φωτεινό Ιππότη

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Adam West.

Ο “Batman της καρδιάς μας”, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην επική τηλεοπτική σειρά, που προβλήθηκε από το ABC από το 1966 μέχρι το 1968, απεβίωσε περιτριγυρισμένος από την οικογένεια του, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο West γεννήθηκε το 1928, στη Walla Walla της Washington, και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’60 είχε παίξει διάφορους ρόλους στην τηλεόραση και το σινεμά. Το 1966, πρωταγωνίστησε στη σειρά BATMAN στο ρόλο του (όχι και τόσο) Σκοτεινού Ιππότη, παρέα με τον Burt Ward, ο οποίος υποδυόταν τον Robin. Μάλιστα, την ίδια χρονιά, το δίδυμο μεταπήδησε και στη μεγάλη οθόνη, για την πρώτη επίσημη κινηματογραφική μεταφορά του Batman.

Από τότε, ο West φόρεσε ξανά αρκετές φορές τη στολή του Ανθρώπου-Νυχτερίδα, ενώ συνέχισε την καριέρα του κυρίως χαρίζοντας τη φωνή του σε διάφορα animations – με πιο χαρακτηριστικό τον ρόλο του ως Mayor West στο FAMILY GUY – αλλά και σε διάφορα video games. Το 2016, σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις, συμμετείχε στο 200ο επεισόδιο του BIG BANG THEORY υποδυόμενος τον εαυτό του.

Ο Adam West ήταν καθοριστικός για την εκτόξευση της δημοτικότητας του δημοφιλούς ήρωα και για πολλούς θα παραμείνει ο ένας και καλύτερος Batman όλων των εποχών.