Moon Knight #14

All good things...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Moon Knight #14

WriterJeff LemireArtistGreg SmallwoodPublisherMarvel Comics

Στο φινάλε του arc, αλλά και του ίδιου του volume, ο Marc παλεύει να βγει από την κλινική στην οποία είναι παγιδευμένος, ενώ παράλληλα ξαναζεί τη στιγμή, όπου πρωτοσυνάντησε τον Khonshu και έγινε ο Moon Knight. Αφού δραπετεύει, σπεύδει να αντιμετωπίσει τον Αιγύπτιο θεό, ο οποίος, παρά τα νοητικά μέσα που επιστρατεύει, χάνει τη μάχη με τον Marc, εξαφανίζεται από το μυαλό του, και ο πρωταγωνιστής ξυπνά στη Νέα Υόρκη, έχοντας βρει τη γαλήνη που τόσο καιρό έψαχνε.

Η δουλειά του Lemire σε όλα τα τεύχη της σειράς, συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου, επικεντρώνεται στην εσωτερική αναζήτηση και διαμάχη του Moon Knight, στην προσπάθειά του να συμφιλιωθεί με τις διαφορετικές προσωπικότητές του και να αποτάξει τον Khonshu μια για πάντα. Ενώνοντας το παρόν και το παρελθόν του χαρακτήρα, ο συγγραφέας καταφέρνει να τον αποδώσει με μοναδικό τρόπο, δίνοντάς του ένα ταιριαστό αποχαιρετιστήριο δώρο – ο Marc δεν “νικάει” την ασθένειά του, αλλά συμφιλιώνεται με αυτή, και έτσι απελευθερώνεται.

Συνδυαστικά με το σχέδιο του Smallwood, που απεικονίζει τέλεια το συναίσθημα και την ψυχική κατάσταση του πρωταγωνιστή, κυρίως στο βλέμμα του, και την έξυπνη παλέτα της Bellaire, που αλλάζει τόσο δραματικά όσο και ανεπαίσθητα, το MOON KNIGHT αποκτά ένα δυνατό κλείσιμο, αντάξιο της μέχρι σήμερα πορείας του, καθιστώντας το έναν από τους πιο αξιόλογους τίτλους της Marvel, τον τελευταίο χρόνο.