Judge Dredd: Blessed Earth #2

Πολύ ωραίο τευχάκι με υπέροχο artwork!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Judge Dredd: Blessed Earth #2

WritersUlises Farinas, Erick FreitasArtistDaniel IrizarriPublisherIDW Publishing

Η καινούρια σειρά της IDW με πρωταγωνιστή τον Judge Dredd, κυκλοφορεί το δεύτερο της τεύχος, δίνοντας αρκετά hints για το τι θα εξιστορεί το καινούργιο story arc. Στο προηγούμενο τεύχος, είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρές συγκρούσεις με τον νόμο, και το έργο των δικαστών για την ολοκλήρωση του Megarail, είναι αρκετά δύσκολο.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Dredd έχει προβλήματα υγείας, οι Judges είναι λίγοι και οι cadets δεν μπορούν να κάνουν πολλά, ενώ γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο μουσάτος Dredd, προφανώς, σώζει την κατάσταση, για άλλη μία φορά, αλλά πρωταγωνιστούν εξίσου η Quill κι η Lolo, που φαίνεται πως συλλέγουν σημαντικά στοιχεία για κάτι μεγάλο.

Το artwork είναι γαμάτο! Σχεδιαστικά, έχει τελείως underground υφή, ενώ τα χρώματα είναι πλακάτα, αλλά με τρομερές αντιθέσεις σε ορισμένα σημεία. Τα φτιαγμένα σαράβαλα και post-apocalyptic γκάζια, μου θύμισαν ιδιαίτερα το αγαπημένο MAD MAX.

Συνολικά, πολύ ωραίο τευχάκι. Μου αρέσει η όλη προσέγγιση που η ιστορία “φουσκώνει” σιγά-σιγά, καθώς και το ότι έχει αυτό το φρέσκο (για Judge Dredd) western post-apocalyptic concept. Thumbs up!