Injection #13

Warren Ellis high concept που δεν είναι για όλα τα γούστα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Injection #13

WriterWarren EllisArtistDeclan ShalveyPublisherImage Comics

Εξαιρετικό δείγμα της πλευράς εκείνης του Warren Ellis, που κάποιοι κακοπροαίρετοι θα ονόμαζαν “κακή”, το INJECTION έχει να μας δείξει μέχρι στιγμής μερικές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες sci-fi ιδέες, συνδυασμένες με cool αλλά υπανάπτυκτους χαρακτήρες και μια απαγορευτικά δύσκολη πλοκή.

Στο τρίτο από τα ημι-αυτοτελή story arcs της σειράς, ακολουθούμε την χάκερ Brigid Roth, σε μια αρκετά πιο κατανοητή, λιγότερο φιλόδοξη ιστορία, που έχει ως κύριο θέμα μια σειρά ερευνών γύρω από ένα αρχαίο stone circle στην Κορνουάλη.

Με το ερώτημα του πώς σχετίζονται μαγεία και επιστήμη σε αυτόν τον κόσμο και πώς ακριβώς λειτουργεί το περιβόητο “Injection” να παραμένει αναπάντητο και ασαφές, και με ένα παιχνίδι κατασκόπων, ανάμεσα σε οργανώσεις που γνωρίζουμε ελάχιστα, να εκτυλίσσεται κάπου στο background, το INJECTION καταφέρνει, εν τέλει, να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, μόνο χάρη στον καταιγισμό έξυπνων ιδεών του και στη σιγουριά που φαίνεται να επιδεικνύει ο Ellis ως προς την κατεύθυνση όλης αυτής της ιστορίας.

Όσο κι αν το απολαμβάνω, προσωπικά μου είναι δύσκολο να προτείνω το INJECTION σε όλους και, όσο κι απογοητευτικό κι αν ακούγεται σαν κατακλείδα σε review, θα πρότεινα να το διαβάσετε με δική σας ευθύνη…