Batman #24

You can't have one without the other
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #24

WriterTom KingArtistsDavid Finch, Clay Mann, Seth MannPublisherDC Comics

Ο Tom King φαίνεται να έχει ένα πολύ ξεκάθαρο όραμα σχετικά με το τι θέλει να κάνει στο BATMAN. Εικοσι-τέσσερα τεύχη μετά την έναρξη της σειράς, όσα χτίζονται σταδιακά από το #1, αρχίζουν και οδηγούν σε κάποιες γενναίες επιλογές καθοριστικές για το status quo του χαρακτήρα. Παρά τις αδυναμίες που μπορεί κανείς να εντοπίσει στη γραφή, εμένα ο King με έχει πείσει, καθώς ήδη μας έχει παραδώσει μερικά αριστουργηματικά τεύχη. Και μιλάω κυρίως για εκείνα που δεν ήταν μέρος κάποιου μεγάλου story arc.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το #24, όπου βλέπουμε τον Batman να κάνει μια εκ βαθέων συζήτηση με την Gotham Girl, σχετικά με την επιλογή του να είναι κανείς ήρωας, αλλά και την ευτυχία. Παράλληλα, παρακολουθούμε τους Batman και Catwoman να πηδάνε από ταράτσα σε ταράτσα, περιπλανώμενοι στη Gotham, ώσπου τελικά να σταματήσουν και ο Batman να ανοίξει το στόμα του, οδηγώντας σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα cliffhangers των τελευταίων ετών.

Στο καλλιτεχνικό κομμάτι, Finch, Danny Miki και αδερφοί Mann, παραδίδουν ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα, με την Jordie Bellaire να κάνει τη διαφορά, χάρη στην αντίθεση των χρωμάτων που χρησιμοποιεί, στις δύο ιστορίες που εναλλάσσονται στις σελίδες του comic.

Συνοψίζοντας, νομίζω πως πρόκειται για ένα τεύχος-σταθμό, που καλό θα ήταν να διαβάσει όποιος έχει επαφή με τον Batman, καθώς συμπυκνώνει όσα έχει δοκιμάσει μέχρι τώρα ο King, ενώ παράλληλα ανοίγει μια πόρτα που η DC είχε αφήσει για πολύ καιρό κλειστή. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά σίγουρα περιμένω τη συνέχεια με ενδιαφέρον.