Dark Days: The Forge #1

Ιδανικό ορεκτικό για το επόμενο event!

Το DARK DAYS: THE FORGE #1 είναι το πρώτο από τα δύο τεύχη (το άλλο είναι το DARK DAYS: THE CASTING #1 που κυκλοφορεί τον Ιούλιο) που λειτουργούν ως πρόλογος για το επόμενο event της DC, με τίτλο DARK NIGHTS: METAL.

Αυτό το τεύχος αποτελείται από τρεις – ας πούμε κεντρικές – ιστορίες, η μία μέσα στην άλλη. Στην πρώτη γινόμαστε μάρτυρες των σημειώσεων του Carter Hall, aka Hawkman, σχετικά με το Nth metal που του έδωσε τις δυνάμεις του και το μυστήριο σχετικά με την ενέργεια που αυτό εκπέμπει. Η δεύτερη επικεντρώνεται στον Batman και στην προσπάθειά του να μαζέψει στοιχεία για ένα δικό του μυστήριο, μια προσπάθεια που ξεκινά από το τρίγωνο των Βερμούδων, συνεχίζεται στη βάση του στο φεγγάρι και καταλήγει στο Fortress of Solitude του Superman. Τέλος, ο Green Lantern Hal Jordan παίρνει εντολή να ερευνήσει (καλά το καταλάβατε) ένα μυστήριο το οποίο φαίνεται να πηγάζει από την Batcave του φιλαράκου του, του Batman.

Για να μην “ξαφνιαστείτε” διαβάζοντας αυτό το τεύχος, να πω ότι ανάμεσα σε αυτές τις τρεις κεντρικές ιστορίες, οι Scott Snyder και James Tynion IV πετάνε και λίγο Immortal Men σε κάποιο σημείο, “διαφημίζοντας” μια από τις σειρές του Dark Matter imprint που έρχεται τον Οκτώβριο.

Το DARK DAYS: THE FORGE είναι μια πολύ καλή εισαγωγή στο επερχόμενο event της DC και ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι αποφεύγει το βαρετό info dump που έχουμε δει πολλάκις σε εισαγωγικά τεύχη άλλων events. Αντίθετα, επιλέγει να θέσει τις βάσεις για το DARK NIGHTS: METAL και ταυτόχρονα να ιντριγκάρει  τον αναγνώστη, δίνοντας ελάχιστες, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω μυστήρια.

Με βάση αυτό το εισαγωγικό τεύχος, το METAL θα είναι επικεντρωμένο μεν στον Batman, αλλά θα αγγίξει μεγάλο μέρος, αν όχι ολόκληρο το σύμπαν της DC, κρίνοντας από τον μεγάλο αριθμό χαρακτήρων που κάνουν την εμφάνισή τους στο τεύχος. Όσον αφορά στη βαρύτητα τις ιστορίας, αυτή διαφαίνεται να αγγίζει επίπεδα Crisis, καθώς έχουμε και αναφορά στη μητέρα όλων των events, το CRISIS OΝ INFINITE EARTHS.

Η έξαψη του ενδιαφέροντος που προκαλεί το τεύχος δεν οφείλεται, όμως, ούτε στην παρουσία του Batman ούτε στα πολλαπλά μυστήρια ούτε στους πολυάριθμους guests. Τα εύσημα για αυτό πάνε στους Snyder και Tynion, που με τις συχνές εναλλαγές ανάμεσα στις ιστορίες, δίνουν ένα γρήγορο και σταθερό ρυθμό στην εξέλιξη της πλοκής, που δεν κάνει κοιλιά και κρατά τον αναγνώστη σε εγρήγορση.

Για το εικαστικό κομμάτι δεν χρειάζεται να πω πολλά. Το έχουν αναλάβει τρεις “rock stars” του χώρου, οι Jim Lee, Andy Kubert και John Romita Jr.. Οι παλιοί αναγνώστες ξέρουν τι να περιμένουν από αυτή την τριάδα, ενώ οι ελάχιστοι που μπορεί να μην έχουν πρότερη εμπειρία της δουλειάς τους, με το DARK DAYS: THE FORGE #1 έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν γιατί ανήκουν στους πρωτοκλασάτους σχεδιαστές υπερηρωικών comics.

Γενικά, η παρουσία πολλών σχεδιαστών σε ένα comic μπορεί να είναι προβληματική, λόγω της απότομης αλλαγής σχεδίου από σελίδα σε σελίδα. Όμως, στο παρόν τεύχος η εναλλαγή ανάμεσα στους Lee, Kubert και Romita Jr. γίνεται αρκετά ομαλά, με την κάθε σκηνή να είναι επιμελημένη από ένας από τους τρεις σχεδιαστές. Δυστυχώς, υπάρχουν ένα-δύο σημεία που αυτό δεν ισχύει, με αποτέλεσμα αυτό να σε πετάει λίγο από την ροή της ιστορίας και αυτή είναι η μόνη εμφανής παραφωνία του τεύχους.

Εν κατακλείδι, το DARK DAYS: THE FORGE #1 είναι ένα πολύ ικανοποιητικό και αποτελεσματικό εισαγωγικό τεύχος, καθώς δημιουργεί ένα κλίμα μυστηρίου και προσμονή για τη συνέχεια της ιστορίας. Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο ορεκτικό, το DARK DAYS: THE CASTING #1, και το κυρίως πιάτο, το DARK NIGHTS: METAL, τα οποία, αν ανταποκριθούν στις προσδοκίες που δημιουργεί το THE FORGE, θα μας δώσουν ένα από τα καλύτερα events των τελευταίων ετών!