Renato Jones, Season 2: Freelancer #1

The Freelancer returns!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Renato Jones, Season 2: Freelancer #1

Writer/ArtistKaare Kyle AndrewsPublisherImage Comics

Η ιστορία του FREELANCER συνεχίζεται με δυναμικό, αλλά αρκετά ανεξήγητο τρόπο. Το δραματικό, όπως υπονοήθηκε, κλείσιμο του Season 1 αναιρείται, χωρίς σοβαρή εξήγηση, και ο Renato αντιμετωπίζει τον Wicked Awesome για να σώσει την Bliss.

Όταν, επιτέλους, οι πρωταγωνιστές βρίσκονται μόνοι τους, μετά από μιας ζωής έρωτα, τα πράγματα, δυστυχώς, δεν πηγαίνουν κατ’ ευχήν. Το τεύχος κλείνει έξι μήνες μετά, με τρόπο οπωσδήποτε επηρεασμένο από την επικαιρότητά μας.

Το δυνατότερο σημείο της επανεκκίνησης αυτού του “ρεαλιστικού Batman” είναι σαφώς το αισθητικό. Ολόκληρο το τεύχος είναι γεμάτο ιδιάζουσες, μέχρι ασάφειας σε ορισμένες στιγμές, απεικονίσεις. Τελείως άσπρο, τελείως μαύρο, με σκόρπια χρώματα κι εκτεταμένα panels. “Φθαρμένη” υφή στα flashbacks και συνηθισμένο σχέδιο όταν προχωρά η υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, δεν παύει να είναι μια οπτική απόλαυση.

Μην χάνοντας την κοινωνικοπολιτική του χροιά, το RENATO JONES συνεχίζει με αρκετές, αν όχι πάρα πολλές, αξιώσεις!