Black Hammer #10

Κάπου μεταξύ φόρου τιμής και πλήρους αποδόμησης
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Black Hammer #10

WriterJeff LemireArtistDean OrmstonPublisherDark Horse Comics

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, οι ήρωες μας βρίσκουν επιτέλους την σχεδόν διαλυμένη Talky-Walky. Παράλληλα, η Lucy αποκαλύπτει στον Abe τα όσα έχει ανακαλύψει για το μέρος που βρίσκονται, αλλά αυτός αντιδρά ξανά με δυσπιστία, αρνούμενος να αποδεχθεί ότι κάτι παράξενο συμβαίνει. Από την άλλη, ο Barbalien έχει μια κάπως άβολη συνάντηση με τον ιερέα, με τον οποίο είχε έρθει κοντά τελευταία, όταν του αποκαλύπτει τα αισθήματά του, ενώ το ερωτικό τρίγωνο των Abe, Tammy και Earl παίρνει μια απρόβλεπτη τροπή μετά την επέμβαση της Madame Dragonfly.

To μεγαλύτερο μέρος του comic, όμως, αποτελείται από flashbacks σχετικά με τον Abraham Slam και την αποτυχημένη προσπάθειά του να αναβαθμιστεί, ώστε να προσαρμοστεί σε μια νέα εποχή ηρώων. Πρόκειται για μια κριτική στις επιλογές των εταιρειών comics τη δεκαετία του 1990, η οποία, αν και εύστοχη, σήμερα μοιάζει λίγο παρωχημένη, ενώ δεν φέρνει και τίποτα καινούργιο στο τραπέζι.

Η αλήθεια είναι πως έχω αρχίσει να βαριέμαι με τα flashbacks, τα οποία σε μεγάλο βαθμό αποτελούνται από πειραγμένα origins κλασικών ηρώων, καθώς ο Jeff Lemire φαίνεται να παίρνει ένα δρόμο που ήλπιζα ότι δε θα πάρει. Βέβαια, όπως είδαμε και στο προηγούμενο τεύχος, όταν τα flashbacks χρησιμοποιούνται σωστά, καταλήγουν σε υπέροχα αποτελέσματα. Τέλος, το σχέδιο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καταφέρνοντας να μεταδώσει στον αναγνώστη την κακή συναισθηματική κατάσταση των ηρώων.

Το BLACK HAMMER, καλώς ή κακώς, φαίνεται πως γίνεται όλο και σκοτεινότερο, όσο πλησιάζουμε στις πολυαναμενόμενες αποκαλύψεις. Μένει να δούμε, αν αυτές θα καταφέρουν τελικά να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί.