Έρχεται Το Ο Βαλέριαν Και Η Πόλη Με Τους Χίλιους Πλανήτες

Έρχεται στην Ελλάδα, στις 31 Αυγούστου

Η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της σειράς comics VALERIAN AND LAURELINE, των Pierre Christin και Jean-Claude Mézières, έρχεται και στους ελληνικούς κινηματογράφους από την Odeon, στις 31 Αυγούστου. Δείτε πληροφορίες εντός!

Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες
Valerian and the City of a Thousand Planets

Αυτό το καλοκαίρι, μία ταινία θα κλέψει την παράσταση ως μία εκ των ακριβότερων και πιο εντυπωσιακών παραγωγών όλων των εποχών! Το φιλμ-όνειρο ζωής του Λικ Μπεσόν, «Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες», έρχεται στις 20 Ιουλίου για να μας μαγέψει, να μας κατακτήσει και να μας ταξιδέψει σε άλλους πλανήτες, μέσα από το πρίσμα ενός φαντασμαγορικού υπερθεάματος.

Σύνοψη

Χίλιοι πλανήτες, μία αποστολή: να τους σώσουν όλους! “O Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες” είναι η φουτουριστική μυθολογία που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα νέο είδος από μόνη της. O θρυλικός σκηνοθέτης των «Leon», «Το Πέμπτο Στοιχείο» και «Lucy», Λικ Μπεσόν, σπάει τα μέχρι τώρα όρια των sci-fi φιλμ και απογειώνει τη νέα του ταινία σε άλλους γαλαξίες.

Στον 28ο αιώνα, ο Βαλέριαν (Ντέιν Ντε Χάαν) και η Λόρελιν (Κάρα Ντελεβίν) είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης στις περιοχές που κατοικούνται από ανθρώπινα όντα. Ακολουθώντας τις εντολές του Κυβερνήτη (Κλάιβ Όουεν), οι δύο νέοι ξεκινούν για μία αποστολή στην εκπληκτική πόλη Άλφα – μία αναπτυσσόμενη Μητρόπολη, όπου οι φυλές από ολόκληρο το σύμπαν μοιράζονται γνώσεις, ευφυΐα και πολιτισμούς. Υπάρχει ένα μυστήριο στο κέντρο της Άλφα, μία σκοτεινή δύναμη, η οποία απειλεί την ειρηνική συμβίωση της Πόλης των Χιλίων Πλανητών, και ο Βαλέριαν με τη Λόρελιν πρέπει να αγωνιστούν προκειμένου να εντοπίσουν την απειλή και να προστατεύσουν, όχι μόνο την Άλφα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Θα καταφέρουν, άραγε, να διατηρήσουν την ειρήνη στους πλανήτες και να διαχειριστούν τη μεταξύ τους σχέση;

Η ταινία είναι βασισμένη στο πρωτοποριακό graphic novel των Πιέρ Κριστέν και Ζαν- Κλοντ Μεζιέρ, «Βαλέριαν και Λόρελιν».

Από το χαρτί στην μεγάλη οθόνη

Πολύ πριν ο Λικ Μπεσόν γίνει ένας από τους πιο διάσημους auteur ταινιών δράσης, ήταν ένα μικρό αγόρι που είχε εμμονή με το κόμικ «Βαλέριαν και Λόρελιν». «Όταν ήμουν δέκα χρονών, πήγαινα στο περίπτερο κάθε Τετάρτη. Μια μέρα, βρήκα αυτό το περιοδικό με τίτλο «Πιλότος» και όταν το άνοιξα ανακάλυψα τον κόσμο του Βαλέριαν και της Λόρελιν. Εκείνη την ημέρα, ερωτεύτηκα παράφορα την Λόρελιν και ήθελα να γίνω ο Βαλέριαν».

Ο Μπεσόν καταβρόχθισε και τα 22 τεύχη της σειράς που έγραψε ο Πιέρ Κριστίν και σχεδίασε ο Ζαν Κλοντ Μεζιέρ. «Ήταν η δεκαετία του ‘70, και ήταν η πρώτη φορά που ένα σύγχρονο κορίτσι τα έδινε όλα για όλα! Δεν ήταν μία ακόμη υπερηρωίδα με μπέρτα. Η αίσθηση που σου άφηνε το συγκεκριμένο κόμικ ήταν πιο ανάλαφρη και ελεύθερη και διασκεδαστική γιατί η Λόρελιν και ο Βαλέριαν ήταν, στην ουσία, δύο απλοί πράκτορες– ε… χμ, οκ, στον 28ο αιώνα, βέβαια, που όλα είναι υπέροχα φουτουριστικά και περίεργα», σχολιάζει ο σκηνοθέτης.

Η κόμικ σειρά «Βαλέριαν και Λόρελιν» πρωτοεκδόθηκε το 1967 κι έκτοτε έχει επηρεάσει, όχι μόνο τον ίδιο τον Μπεσόν και το «Πέμπτο Στοιχείο» του, αλλά και μία πληθώρα ακόμη σκηνοθετών, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Πίσω στη δεκαετία του ‘90, η τεχνολογία των visual effects ήταν σε πρώιμο στάδιο. Ο Μπεσόν γνώριζε ότι, προκειμένου να αποτυπώσει στη μεγάλη οθόνη τον απίστευτο κόσμο του Βαλέριαν και της Λόρελιν, θα έπρεπε να περιμένει πολύ ακόμη. Όταν, όμως, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον τον κάλεσε στα γυρίσματα της ταινίας του, Avatar, λίγα χρόνια μετά την έναρξη των ‘00s, ο Μπεσόν κατάλαβε ότι η ώρα του Βαλέριαν πλησίαζε. «Όταν γυρίστηκε το Avatar, έκανε τα πάντα να φαντάζουν πιθανά. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως μια μέρα θα χρησιμοποιήσω όλη αυτήν την απίστευτη τεχνολογία για να φτιάξω τον Βαλέριαν», σχολιάζει ο Μπεσόν.

Βρίσκοντας τους ήρωές μας: ο Βαλέριαν και η Λόρελιν

Μόλις ο Μπεσόν αντίκρισε τον Ντέιν Ντε Χάαν κατάλαβε αμέσως ότι είχε ανακαλύψει τον απόλυτο ηθοποιό για να ενσαρκώσει τον παιδικό του ήρωα. «Είχα δει μια-δυο ταινίες του Ντέιν και μου άρεσε σαν ηθοποιός», λέει ο Μπεσόν. «Την πρώτη φορά τον γνώρισα σε ένα εστιατόριο. Μου χαμογέλασε, μου είπε ένα «γεια» και αυτό ήταν! Το ήξερα αμέσως ότι αυτή η λαμπερή ματιά, αυτό το χαμόγελο και αυτή η φωνή ανήκουν στον Βαλέριαν».

Ο Ντε Χάαν αμέσως μπήκε στον ρόλο του Βαλέριαν, του κουλ διαστημικού πράκτορα, που όμως παραμένει απίστευτα ρομαντικός. «Ο Βαλέριαν έχει τεράστιο κόλλημα με την Λόρελιν, αλλά επειδή έχει τη φήμη του ελεύθερου και ωραίου, δυσκολεύεται να εκφραστεί συναισθηματικά. Η ταινία δεν έχει να κάνει μόνο με τη σωτηρία του κόσμου, αλλά και για την αποστολή που έχει αναλάβει ο Βαλέριαν να πείσει την Λόρελιν ότι πρέπει να είναι μαζί για πάντα», σχολιάζει ο Ντε Χάαν.

Προκειμένου να αποκτήσει την τέλεια εμφάνιση του πράκτορα Βαλέριαν, ο Ντε Χάαν για εφτά ολόκληρους μήνες γυμναζόταν ασταμάτητα. «Κάθε μέρα έπρεπε να γυμνάζομαι γιατί πριν γίνω ο Βαλέριαν δεν θύμιζα εμφανισιακά και πολύ κάποιον που μπορεί να σώσει τον κόσμο», αστειεύεται ο Ντε Χάαν.

Για τον ρόλο της ακαταμάχητης Λόρελιν, ο Μπεσόν έπρεπε να βρει μία ηθοποιό εξίσου δυναμική, αυτόνομη και μοναδική. Η Λόρελιν είναι ισάξια του Βαλέριαν: γενναία, δυνατή, πανέξυπνη! «Γνώριζα την Κάρα Ντελεβίν από την καριέρα της ως μοντέλο και η πρώτη μου ανησυχία ήταν να πειστώ ότι θα το πάρει σοβαρά. Η Κάρα είναι πανέμορφη, αλλά έπρεπε να εξακριβώσω ότι ήθελε στ’ αλήθεια να στραφεί στην ηθοποιία», τονίζει ο Μπεσόν. «Ο Λικ μού έκανε πολλά γυμνάσια κατά τη διάρκεια της οντισιόν. Πολύ old-school πράγματα, όπως να κάνω ένα ζώο και τα συναφή. Ήταν πολύ ωραία αίσθηση», θυμάται η Ντελεβίν.

Η Ντελεβίν χρειάστηκε μιάμιση ώρα για να διαβάσει, κάτω από συνθήκες απόλυτης εχεμύθειας, το σενάριο της ταινίας. «Η Λόρελιν είναι μία εντελώς bad-ass τύπισσα. Είναι μία εξαιρετικά έξυπνη, πολύ δυνατή γυναίκα που ξέρει τι θέλει», λέει η Κάρα. Από την άλλη μεριά, έχει και μια πολύ τρυφερή πλευρά. Απολαμβάνει το διαρκές φλερτ του Βαλέριαν, αλλά παραμένει ολοκληρωτικά αφοσιωμένη στο στόχο τους. «Έχει μία καρδιά από χρυσάφι και είναι ρομαντική, αλλά δεν θέλει να αφεθεί», σχολιάζει η Ντελεβίν.

«Η ταινία είναι συγκλονιστική», λέει με ενθουσιασμό η Κάρα. «Το θέαμα θα συναρπάσει όλον τον κόσμο! Η προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων και η σημασία στη λεπτομέρεια έφτιαξαν ένα μοναδικό υπερθέαμα».

Ένα ταξίδι στα αστέρια με cast… αστέρων!

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα και προτεινόμενος για Όσκαρ, για την εκπληκτική ερμηνεία του στο «Εξ Επαφής», Κλάιβ Όουεν, είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Στην πολύχρονη καριέρα του, έχει να επιδείξει μία θαυμαστή ερμηνευτική δεινότητα, ακροβατώντας ανάμεσα στο arthouse και το mainstream: από το «Τα Παιδιά των Ανθρώπων» μέχρι το «Sin City» και το «Bourne Identity». Στο «Βαλέριαν», θα τον δούμε στον ρόλο του Κυβερνήτη Αρούν Φίλιτ.

Με πάνω από 230 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, η Ριάνα αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες όλων των εποχών, μόλις στα 29 της χρόνια. Πέρα από την αδιαμφισβήτητη επίδρασή της στον εφηβικό –και όχι μόνο- πληθυσμό, η Ριάνα έχει μεταπηδήσει με επιτυχία και στον χώρο του κινηματογράφου, αρχικά με το «Battleship» του Πίτερ Μπεργκ και στη συνέχεια με τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία «Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι». Το μέλλον προμηνύεται ακόμα πιο λαμπρό για την τραγουδίστρια, καθώς εκτός από τη συμμετοχή της στο «Βαλέριαν», έχει συμφωνήσει να συμμετέχει στη γυναικεία εκδοχή της «Συμμορίας των 11».

Τέσσερις φορές προτεινόμενος για Όσκαρ, ο Ίθαν Χοκ είναι ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που έχει αναδείξει ο αμερικανικός ανεξάρτητος κινηματογράφος. Ως Τζέσι στην διαχρονική τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ «Πριν Το Ηλιοβασίλεμα/Πριν Το Ξημέρωμα/Πριν Τα Μεσάνυχτα», πατέρας στο «Boyhood», Βίνσεντ Φρίμαν στο «Gattaca», Τζέικ στο «Ημέρα Εκπαίδευσης».

Μόνιμο πρόσωπο στα φιλμ των Αδελφών Κοέν και από τους ικανότερους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, ο Τζον Γκούντμαν δίνει εκ προοιμίου ξεχωριστή χροιά σε μία ταινία, μόνο με το άκουσμα του ονόματός του. Αξέχαστοι οι ρόλοι του στο «Barton Fink» και το «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι», ενώ προσφάτως τον θαυμάσαμε στο «10 Cloverfield Lane».

Μικρά trivia μίας υπερπαραγωγής

  • Με budget 197 εκατομμύρια ευρώ, είναι η πιο ακριβή παραγωγή στα κινηματογραφικά χρονικά της Γαλλίας, με μεγάλη διαφορά από τη μέχρι πρότινος κάτοχο της πρωτιάς, «Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
  • Βασίζεται στο θρυλικό, επιδραστικό κόμικ επιστημονικής φαντασίας, «Βαλέριαν και Λόρελιν».
  • Ο σκηνοθέτης, Λικ Μπεσόν, επιστρέφει στο είδος του διαπλανητικού έπους, ακριβώς 20 χρόνια μετά το αριστούργημα του, «Το Πέμπτο Στοιχείο».
  • Τρεις από τις κορυφαίες εταιρείες ειδικών εφέ «συμμάχησαν» για τα πρωτοποριακά visuals της ταινίας: Weta Digital, ILM και Rodeo FX.
  • Έχοντας ανακαλύψει το κόμικ σε ηλικία 10 ετών, ο Λικ Μπεσόν είχε ως όνειρο ζωής να το μεταφέρει στον κινηματογράφο.
  • Ο βραβευμένος με Όσκαρ, ελληνικής καταγωγής, Αλεξάντρ Ντεσπλά, υπογράφει το soundtrack της ταινίας.
  • Το κόμικ «Βαλέριαν και Λόρελιν» θεωρείται από πολλούς ως ο προπομπός του θρυλικού Star Wars.

31 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Odeon (και σε 3D)