Previews Picks

July 2017

Ο Ιούλιος έφτασε, οι ζέστες έχουν ξεκινήσει για τα καλά και είναι πολύ πιθανό να διαβάζετε το Previews Picks από κάποια ξαπλώστρα. Εδώ, βέβαια, είναι Comicdom και δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια!

Αψηφώντας καύσωνες και λοιπά στοιχεία της φύσης, ο Θάνος Φιλάνης και η Βασιλεία Βαξεβάνη ετοίμασαν για εσάς τις προτάσεις μας για τον Σεπτέμβρη, για να δείτε τι comics μας επιφυλάσσει η καινούργια σεζόν!

 

Blue Pages

Oι μπλε σελίδες αυτού του μήνα αποδείχτηκαν αρκετά φτωχές από την πλευρά των “Big Two”, Marvel και DC, τουλάχιστον όσον αφορά στα #1 τεύχη. Από την άλλη, όμως, αρκετοί πολύ ενδιαφέροντες creator-owned τίτλοι φαίνονται να ξεκινούν από Σεπτέμβρη στις υπόλοιπες “μπλε” εκδοτικές, οπότε, απ’ ό,τι φαίνεται, θα έχουμε τουλάχιστον κάτι για να γλυκάνει την πίκρα της επιστροφής στη χειμερινή ρουτίνα.

Marvel Legacy #1

$5.99 page M4 Marvel Comics

Ειλικρινά, έχω χάσει το μέτρημα πια με τα events που αλλάζουν το σύμπαν της Marvel για πάντα και το κάνουν αγνώριστο. Το μόνο που πραγματικά ξέρω για το LEGACY είναι ότι αποτελεί το καινούργιο τέτοιο πράγμα. Και ότι έχει κάποια σχέση με παλιούς και νέους χαρακτήρες με ίδια aliases. Και ότι πιθανότατα δεν θα το διαβάσω, αλλά μπορεί κάποιον εκεί έξω να τον ενδιαφέρει.

Runaways #1

$3.99 page M18 Marvel Comics

Οι Runaways επιστρέφουν με καινούργιο τίτλο και η συνταγή φαίνεται πάνω-κάτω η ίδια με την αρχική σύλληψη του Brian K. Vaughan: τα παιδιά μιας ομάδας supervillains που το σκάνε, όταν ανακαλύπτουν την πραγματική ταυτότητα των γονιών τους, ένας δεινόνυχος και πολύ, πολύ teenage angst. Αν αυτή η πρόταση περιλαμβάνει σε ίση ποσότητα πράγματα που αγαπάτε και πράγματα που μισείτε, welcome to the club! Θα περιμένουμε παρέα μέχρι τον Σεπτέμβριο, για να δούμε αν το RUNAWAYS θα αξίζει τελικά τον χρόνο μας.

Half Past Danger II: Death to Reichs #1

$3.99 page 176 IDW Publishing

Απ’ ό,τι φαίνεται, οι δεινόσαυροι θα έχουν την τιμητική τους σε αυτό το Preview Picks. Το δεύτερο μέρος της pulpy περιπέτειας του Stephen Mooney (καλεσμένος στο Comicdom Con 2014. Να τα λέμε κι αυτά!) υπόσχεται σε γενικές γραμμές παρόμοια πράγματα με το πρώτο: δράση, κατασκόπους, Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και, φυσικά, μπόλικους σαρκοβόρους δεινόσαυρους! Προσωπικά, I’m sold.

Angelic #1

$3.99 page 196 Image Comics

Η ανθρωπότητα έχει εξαφανιστεί υπό συνθήκες που το solicitation δε θέλει να μας εξηγήσει. Οι τελευταίοι κάτοικοι της Γης είναι τα μεταλλαγμένα πρωτεύοντα, δελφίνια και άλλα ζώα που αφήσαμε πίσω, και το ANGELIC είναι η ιστορία μιας ιπτάμενης μαϊμούς που πάει κόντρα στις συμβάσεις της κοινωνίας της και θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο, αντί να κόψει τα φτερά της και να νοικοκυρευτεί. ΟΚ… γιατί όχι;

Retcon #1

$3.99 page 202 Image Comics

Το RETCON είναι η αναβίωση μιας σειράς comics που δεν υπήρξε ποτέ. Όχι, σοβαρά, αυτό είναι το premise. Με πρωταγωνιστές που γίνονται “retconned” και ακροβατούν από το ένα παράλληλο timeline στο άλλο, αυτός ο τίτλος μοιάζει να υπόσχεται ταυτόχρονα ένα παρανοϊκό paranormal thriller, αλλά και μια αξιολάτρευτη “all-new”, “all-different” χιπστεριά. Λογικά not for everyone, αλλά προσωπικά το βρήκα ενδιαφέρον.

Scales and Scoundrels #1

$3.99 page 203 Image Comics

Σε έναν fantasy κόσμο, όπου κυνηγοί θησαυρών ψάχνουν για χρυσό και δόξα στο υπέδαφος, η Luvander αποφασίζει να καταδυθεί στα βάθη ενός dungeon ονόματι “Dragon’s Maw”, για να κάνει την τύχη της. Παράλληλα έχουμε τη μαγεία, τα κρυμμένα μυστικά και τη μάχη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι που χρειάζεται κάθε εμπνευσμένη από το DUNGEONS & DRAGONS περιπέτεια που σέβεται τον εαυτό της, υπό την συνοδεία μιας πολύ όμορφης εικονογράφησης.

Green Pages

Καυτό καλοκαίρι, αλλά ό,τι παραγγείλουμε αυτό το μήνα θα μας έρθει όταν η εποχή θα έχει πια αλλάξει και θα μπαίνουμε σε μια νέα σεζόν. Ίσως, τιμώντας τη νέα σχολική χρονιά που θα έχει μόλις αρχίσει, το έχω ρίξει πολύ στο παιδικό. Αν και καμιά φορά εκεί κρύβονται τα αληθινά διαμάντια.

Dark Ark

$3.99 page 262 PublisherAfterShock Comics

Αυτό πώς δε το είχε σκεφτεί κάποιος άλλος;;; Εγώ, πάντως, πρώτη φορά έρχομαι αντιμέτωπη με ένα τέτοιο concept, οπότε ενθουσιάστηκα. Ο Μεγάλος Κατακλυσμός έρχεται και ο Νώε ετοιμάζει την Κιβωτό του για τα ζώα, τα πτηνά, τα ερπετά και όλα τα πλάσματα του πλανήτη. Και με τους λυκάνθρωπους, βαμπίρ, δράκους κτλ. τι θα γίνει; Μην ανησυχείτε. Αναλαμβάνει ο Shrae, ένας μάγος και σκοτεινό αντίπαλον δέος του Νώε. Φανταστείτε τι θα γίνεται μέσα σε αυτή τη σκοτεινή Κιβωτό! Θα το τσεκάρω!

Baby Blues Collection: Binge Parenting

$18.99 page 278 PublisherAndrews McMeel

Δωράκι για φίλους που έχουν μόλις αποκτήσει παιδιά (όπως μια αγαπημένη μου φίλη), αλλά και για όσους το σκέφτονται να αποκτήσουν. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Όλοι μπορούμε να φανταστούμε τον τρόμο, την αγωνία, τη χαρά και το σιχτίρισμα που νιώθουν καθημερινά οι γονείς.

Bolivar HC

$29.99 page 305 PublisherBoom! Studios

Ναι, ναι, ναι. Χίλιες φορές ναι. Για έναν απλό λόγο. Είναι το πρώτο graphic novel του Sean Rubin, εκ των σχεδιαστών της ανεπανάληπτης, υπέροχης, ανυπέρβλητης ανθλογίας MOUSE GUARD: LEGENDS OF THE GUARD! Ε, τι θες και άλλα; Βάλτο, παιδάκι μου στη λίστα!

Καλά, θα σου πω και άλλα. Θα πάμε ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη και θα γνωρίσουμε τη Sybil, που φαίνεται να έχει αντιληφθεί κάτι που η υπόλοιπη πόλη μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της αγνοεί. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο γείτονάς της είναι δεινόσαυρος!

Goliath

$16. 95 page 367 PublisherDrawn & Quarterly

Αν δε το έχετε στη συλλογή σας, να το αποκτήσετε. Από έναν από τους κορυφαίους cartoonists στον κόσμο, τον εξαιρετικό κ. Tom Gauld, η ιστορία του Δαυίδ και του Γολιάθ. Ενός Γολιάθ πολύ πιο διαφορετικού από ό,τι φανταζεστε.

Now #1

$9.99 page 372 PublisherFantagraphics Books

Αυτά μπορεί και να είναι από τα πιο ενδιαφέροντα νέα στο χώρο των “ανεξάρτητων” comics. Η Fantagraphics λανσάρει μια νέα σειρά ανθολογιών από short stories, η οποία θα έχει τρία τεύχη το χρόνο. Από τους Dash Shaw και Malachi Ward μέχρι τους J.C. Menu και Conxita Herrero, φιλοδοξεί να μαζέψει τους καλύτερους και πιο πρωτοποριακούς καλλιτέχνες.

Dam Keeper

$19.99 page 374 PublisherFirst Second

Αν δεν έχετε δει την υποψήφια για Όσκαρ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων ταινία, να την αναζητήσετε. Είναι απλά υπέροχη και χαίρομαι που θα τη δούμε και σε comic. Ένα γουρουνάκι είναι ο φύλακας του φράγματος, ένα φράγμα που κρατάει έξω τη μαύρη ομίχλη και το χωριό ασφαλές. Μέχρι που η ανάγκη θα τον κάνει να πάει στην άλλη πλευρά του φράγματος.