Green Lanterns #26

It's backstory time!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Green Lanterns #26

WriterSam HumphriesArtistRonan CliquetPublisherDC Comics

Μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του Simon και της Jessica, στο τέλος του προηγούμενου τεύχους, μεταφερόμαστε 10 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, όταν ο Volthoom πήρε στα χέρια του το πρώτο δαχτυλίδι. Rami και Volthoom αρχίζουν να συνεργάζονται, προκειμένου να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του δαχτυλιδιού (πολύ Tolkien, το ξέρω), μέχρι που ο τελευταίος χάνει τα λογικά του και στρέφεται ενάντια στους Guardians. Στην συνέχεια, ο Rami αποκαλύπτεται ως ο αρχιτέκτονας πίσω από τα πρώτα επτά Green Lantern rings, τα οποία και στέλνει σε ολόκληρο το σύμπαν, προκειμένου να σώσει τους Guardians από μια τέτοια απειλή.

Ο Sam Humphries ξεδιπλώνει το origin των Volthoom και Rami σε αυτό το τεύχος και το κάνει αρκετά έξυπνα. Χωρίς πολύ τολμηρές ή απρόβλεπτες κινήσεις, συνδέει τους χαρακτήρες με την αρχή των ίδιων των Green Lanterns, προσδίδοντάς τους βάθος και κίνητρο, απαραίτητα για την κατανόησή των προσωπικοτήτων τους. Ακόμη, στο φινάλε του comic εμφανίζεται το πέμπτο μέλος, από τα πρώτα επτά των Green Lanterns, ένα παράλληλο μέτωπο της πλοκής, που την εμπλουτίζει και δημιουργεί ενδιαφέρον για την συνέχεια. Εξίσου σημαντική η πετυχημένη συνεργασία των Ronan Cliquet και Ulises Arreola, σε σχέδιο και χρώματα αντίστοιχα, που ντύνει το τεύχος με ιδιαίτερα αισθητικά panels, όπως αυτό της πρώτης σελίδας.

Αν και το timing αυτού του κεφαλαίου θα μπορούσε να είναι καλύτερο, το GREEN LANTERNS #26 διηγείται μια μικρή ιστορία από το παρελθόν, που έχει όμως καταστροφικές συνέπειες για τους πρωταγωνιστές και όχι μόνο.