Nick Fury #4

Ιστορίες κατασκοπίας με άρωμα Steranko
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Nick Fury #4

WriterJames RobinsonArtistACOPublisherMarvel Comics

Η αντικατάσταση του Nick Fury από τον… Samuel Jackson στο σύμπαν 616 της Marvel αποτέλεσε για όλους μια κάπως αλλοπρόσαλλή εξέλιξη. Βέβαια, όταν μιλάμε για τη Marvel των τελευταίων χρόνων, το αλλοπρόσαλλο είναι μάλλον ο κανόνας. Αφού, λοιπόν, ο Nick Fury κατέληξε να γίνει κάτι σαν τον νέο Uatu, επιβεβαιώνοντας αυτό που έλεγα περί αλλοπρόσαλλων επιλογών, η Marvel αποφάσισε να δώσει το πρώτο solo comic στην Jr. εκδοχή του.

Στο τέταρτο τεύχος, ο πρωταγωνιστή βρίσκεται σε μια undercover αποστολή στην Ατλαντίδα, ώστε να σταματήσει έναν πράκτορα της HYDRA από το να “στήσει” μια ακόμη σύγκρουση μεταξύ των ανθρώπων και των υποθαλάσσιων γειτόνων τους. Η ιστορία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κρατάει την προσοχή του αναγνώστη. Ο James Robinson, εξάλλου, είναι παλιά καραβάνα και παρά τις όποιες, όχι και τόσο καλές, επιλογές του, για εμένα παραμένει ένας από τους πιο ενδιαφέροντες συγγραφείς εκεί έξω.

Αυτό, βέβαια, που τραβάει την προσοχή είναι το σχέδιο, με τους ACO και Rachelle Rosenberg να προσπαθούν, με σχεδόν εμμονικό τρόπο, να φέρουν στο μυαλό τη δουλειά του Jim Steranko τη δεκαετία του 1960. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα αρκετά εντυπωσιακό, αλλά παράλληλα κουβαλάει και μια αίσθηση επιτήδευσης.

Όπως και να έχει, το NICK FURY αποτελεί μια αρκετά διαφορετική πρόταση σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα που πουλάει η Marvel αυτήν την περίοδο. Μικρές, καλογραμμένες ιστορίες κατασκοπίας, ντυμένες με εντυπωσιακό artwork. Δε θα αλλάξει τη ζωή σας, αλλά αυτό, στην περίπτωση της Marvel, μάλλον είναι για καλό.