The Unsound #1

Κανείς fan του horror δεν πρέπει να το αγνοήσει!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Unsound #1

WriterCullen BunnArtistJack T. ColePublisherBoom! Studios

Το THE UNSOUND είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση στον τρόμο. Από την πρώτη κιόλας σελίδα προοικονομεί την εξέλιξη της ιστορίας και μας αποκαλύπτει έναν κόσμο ασταθή και άρρωστο.

Η πρωταγωνίστρια, μια συμπαθής και εκ πρώτης όψεως “υγιής” νεαρή νοσοκόμα, ξεκινά για την πρώτη της μέρα στη δουλειά, σε μία ψυχιατρική κλινική. Φτάνοντας εκεί, συναντά το υπάρχον προσωπικό, εξαντλημένο και κυνικό, τις συνθήκες διαβίωσης των ασθενών τουλάχιστον δυσάρεστες, και διαπιστώνει πως κάτι πολύ λάθος συμβαίνει στην κλινική. Kάτι που ξεπερνά τους κουρασμένους εργαζόμενους και τους ταλαίπωρους ασθενείς, κάτι που, πιθανώς, έχει να κάνει αποκλειστικά με την ίδια και τη δική της ψυχική υγεία.

OK, αυτό το comic είναι, τουλάχιστον, creepy! Βασικά, είναι κάτι παραπάνω από creepy – είναι αληθινά τρομαχτικό! Έχει αυτό τον υπόγειο τρόμο, που σε κάνει να αμφισβητείς την αξιοπιστία των αισθήσεών σου, την ικανότητα να διακρίνεις το “αληθινό” από την παραίσθηση! Ο Cullen Bunn έχει καταλήξει να γράφει, ούτε και ξέρω, πόσους τίτλους το μήνα, οι μισοί εκ των οποίων είναι τρόμου. Ομολογουμένως, η ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος ποικίλει, ξεκινώντας από πολύ “meh” τίτλους και φτάνοντας σε κάποιους πάρα πολύ καλούς. Το THE UNSOUND είναι, ίσως, ο καλύτερος του εδώ και καιρό.

Ο Jack T. Cole έχει πολύ ιδιαίτερο στιλ, που βοηθάει πολύ στο χτίσιμο της ατμόσφαιρας, και τα χρώματά του αποπνέουν αυτή την αρρώστια που διακρίνει την ιστορία. Γενικώς, το THE UNSOUND είναι ένας τίτλος που κανένας fan του τρόμου δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοήσει.