Action Comics #983

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Action Comics #983

WriterDan JurgensArtistViktor BogdanovicPublisherDC Comics

Με τον Superman να έχει χάσει προσωρινά την όρασή του, οι σύμμαχοί του καταφτάνουν στο Fortress of Solitude για να τον βοηθήσουν στην μάχη με την Superman Revenge Squad. Τελικά, όμως, οι δυνάμεις των ηρώων αποδεικνύονται ανεπαρκείς μπροστά στο ύπουλο μυαλό του General Zod, ο οποίος καταφέρνει να ανατρέψει το παιχνίδι, στριμώχνοντας τους εχθρούς του και προδίδοντας ορισμένους από τους συμμάχους του.

Το ACTION COMICS #982 μας είχε υποσχεθεί μια μεγαλειώδη σύγκρουση μεταξύ καλού και κακού και το τεύχος #983, τελικά, δεν μας απογοήτευσε. Αν και η μάχη ήταν αρκετά σύντομη και όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, οι μικρές ανατροπές που έκρυβε το τεύχος, κερδίζουν γρήγορα τον αναγνώστη. Ο χαρακτήρας ο οποίος ξεχώρισε ανάμεσα στο μπουλούκι των superman wannabes (όπως τους αποκαλεί ο υπέρτατος superman wannabe, Cyborg Superman) είναι ο Zod. Αρκετά μικρότερο ρόλο, δυστυχώς, είχε ο Lex Luthor, κάτι το οποίο με απογοήτευσε λίγο. Φυσικά, αρχή είναι ακόμα, οπότε ίσως ο Lex να συμμετέχει περισσότερο στις εξελίξεις στα επόμενα τεύχη.

Με λίγα λόγια, το ACTION COMICS #983 ήταν ένα ευχάριστο comic. Παρόλο που δεν ήταν αψεγάδιαστο, κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον μου και να με κάνει να αδημονώ για τα όσα ακολουθήσουν. Αν ο Jurgens χειριστεί προσεχτικά τη συνέχεια, πιστεύω ότι θα έχουμε στα χέρια μας μια πολύ αξιόλογη ιστορία.