San Diego Comic-Con 2017

Ανακοινώσεις της DC Comics

Μέχρι τώρα, η DC έχει φανεί πολύ γενναιόδωρη προς όλους μας, καθώς μας βομβάρδισε με πολλά ”καλούδια” στο φετινό Comic-Con.

Εκτός από την ανακοίνωση του sequel του ARKHAM ASYLUM: A SERIOUS HOUSE ON  SERIOUS EARTH από τον Grant Morrison, μάθαμε ότι ο δημοφιλής δημιουργός θα συνεχίσει δυναμικά και με τον δεύτερο τόμο του WONDER WOMAN: EARTH ONE, ο οποίος, σύμφωνα με τον Morrison, θα θυμίζει τις αρχικές ιστορίες του William Moulton Marston. Στην ιστορία, θα δούμε και την επιστροφή της κλασικής super-villain Paula von Gunther, η οποία, απ’ ό,τι φαίνεται, θα οδηγήσει τις ορδές των Ναζί εναντίον του Paradise Island.

Εκτός, όμως, από τις σειρές του Morrison, μάθαμε πολλά και για το DOOMSDAY CLOCK. Αν και μέχρι τώρα δεν ήμασταν σίγουροι για την ανάμειξη του Doctor Manhattan με το mainstream DC Universe, ο Geoff Johns επιβεβαίωσε τις σχετικές θεωρίες. Παράλληλα, τόνισε ότι ήταν πολύ διστακτικός  στο να συμπεριλάβει τους Watchmen στο DC Universe, καθώς δεν ήθελε να φανεί η παρουσία του Dr. Manhattan ως φτηνό κόλπο.

Η DC μας έδωσε και μια γεύση από το DARK NIGHTS: METAL, ένα comic στο οποίο θα δούμε μια διάσταση του DC Multiverse όπου θα κυριαρχούν διεστραμένες ενσαρκώσεις του Batman. Πιο συγκεκριμένα, κάθε πρωταγωνιστής της σειράς θα αποτελεί ένωση του Batman και ενός άλλου εμβληματικού χαρακτήρα. Αναλυτικότερα, στα τεύχη θα δούμε τους The Murder Machine (Cyborg), The Red Death (Flash), Τhe Devastator (Doomsday), The Merciless (Ares), The Drowned (Aquaman) και The Dawnbreaker (Green Lantern).

Ακόμη, θα δούμε και τη νέα σειρά THE TERRIFICS, του Jeff Lemire, που αποτέλει κατά κάποιον τρόπο φόρο τιμής στους Fantastic Four του Stan Lee και του Jack Kirby, και η πλοκή του θα σχετίζεται με το DARK NIGHTS: METAL.