Secret Weapons #1

“Άχρηστες” υπερδυνάμεις με ενδιαφέρον
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Secret Weapons #1

WriterEric HeissererArtistRaúl AllénPublisherValiant

Το SECRET WEAPONS είναι ένα limited series, στο οποίο συναντάμε την παλιά προστατευόμενη του Toyo Harada, Livewire. Η ηρωίδα ανακαλύπτει τις εγκαταστάσεις όπου ο παλιός της μέντορας έδινε δυνάμεις σε υποβόσκοντες Psiots, και προσπαθεί να ανακαλύψει τα παιδιά που υπέστησαν τις δοκιμές. Οι νέοι αυτοί Psiots, όχι μόνο έχουν δυνάμεις πολύ χαμηλού επιπέδου (π.χ. “κάνει αντικείμενα να φέγγουν”), αλλά και ένας εξωγήινος, ελεγχόμενος από “σκοτεινά κέντρα”, τους κυνηγάει να τους σκοτώσει.

Δεν ξέρω αν οφείλεται στην μικρή επαφή μου με το Valiant Universe, αλλά βρήκα το γράψιμο του Eric Heisserer απαιτητικό. Αυτό το λέω με την καλή έννοια, θεωρώντας το σενάριο μεστό και ενδιαφέρον. Ακόμα, βέβαια, τα πράγματα είναι αρκετά θολά, αλλά σίγουρα θέλεις να δεις τι θα γίνει παρακάτω.

Το σχέδιο των Raul Allen και Patricia Martin (colorist) μού φάνηκε στα κλασικά επίπεδα της Valiant. Τίποτα σπουδαίο, αλλά λειτουργικό και οπωσδήποτε όχι εκνευριστικό. Το κατακόκκινο εξώφυλλο, πάντως, απλά “τα σπάει”! Λιτό και όμως, τόσο δυναμικό.

Ως μια σειρά με “άχρηστες” δυνάμεις, συγκρίσεις θα γίνουν. Πιστεύω ότι η Valiant αντιμετωπίζει το θέμα με περισσότερο σεβασμό και πραγματικά νοιάζεται για τους χαρακτήρες. Τον Eric Heisserer δεν τον ξέρω, όμως, κατά κάποιον τρόπο, εμπιστεύομαι την ίδια την Livewire…