Detective Comics #960

Understanding magic
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #960

WriterJames Tynion IVArtistAlvaro MartinezPublisherDC Comics

Μετά το τέλος του προηγούμενου τεύχους, ο Bruce ζητάει βοήθεια από την Zatanna, προκειμένου να ανακαλύψει το σχέδιο πίσω από τα τελευταία γεγονότα, ενώ ο Ascalon επιστρέφει σε ό,τι απέμεινε από το Order of St. Dumas, για να μάθει περισσότερα για τον Azrael. Παράλληλα, η υπόλοιπη ομάδα αναλύει το Suit of Sorrows, μέχρι που δέχεται επίθεση από τον Ascalon και όχι μόνο…

Λίγο πολύ τα πράγματα έχουν μείνει ως έχουν, αλλά ο σκοπός του James Tynion IV σε αυτό το comic, όπως έχει δηλώσει άλλωστε, είναι η εξερεύνηση στην προσωπικότητα του Batman και των υπόλοιπων χαρακτήρων. Με καλοστημένα flashbacks, υποδεικνύει το ταξίδι των πρωταγωνιστών, από νεαρούς crimefighters, σε ώριμους superheroes, συγκεκριμένα στην περίπτωση του Bruce και της Zatanna. Πολλοί γνωρίζουν ότι ο Batman μισεί τη μαγεία, γιατί είναι απρόβλεπτη και δύσκολα αντιμετωπίσιμη, αλλά, όπως μαθαίνουμε, δεν ήταν πάντοτε έτσι, και ένας λόγος είναι η ίδια η Zatanna. Ιδιαίτερα πετυχημένη είναι και η σύνδεση της ιστορίας με το DARK NIGHTS: METAL event, που ετοιμάζει η DC, όπως αποκαλύπτεται σε ένα panel.

Συνολικά, το post-Rebirth DETECTIVE COMICS έχει δυνατό artwork και το τεύχος αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Το σχέδιο του Martinez είναι από τα πιο ρεαλιστικά, χωρίς να προδίδει το ύφος του μέσου, ενώ σε συνδυασμό με τα χρώματα του Brad Anderson, δημιουργούν ένα αισθητικά εξαιρετικό αποτέλεσμα, γεμάτο δράμα, ένταση, και αυθεντικό Gotham στιλ.

Για άλλη μια φορά, το creative team αποδεικνύει ότι και τα ενδιάμεσα τεύχη μπορούν να έχουν ενδιαφέρον και αγωνία για τη συνέχεια.