Skin & Earth #1

Μια ενδιαφέρουσα και ανθρώπινη post-apocalyptic ιστορία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Skin & Earth #1

Writer/ArtistLightsPublisherDynamite Entertainment

Δεν γνώριζα την Καναδή τραγουδίστρια Lights πριν από την έκδοση του comic, το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά για το επερχόμενο άλμπουμ της, αλλά είναι γνωστό πόσο στενή είναι η σχέση μουσικής και comics. Λαμβάνοντας υπ’ όψη, λοιπόν, την επιτυχία του Gerard Way των My Chemical Romance, αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στο comic της Lights, και μπορώ να πω ότι δεν το μετάνιωσα.

Η ιστορία αφορά σε έναν post-apocalyptic κόσμο, που θυμίζει ανησυχητικά τα σενάρια για το μέλλον του πλανήτη μας, όπου η Γη καταστρέφεται λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος και οι άνθρωποι έχουν χωριστεί ανάμεσα στους πλούσιους και υγιείς και τους φτωχούς και άρρωστους. Η κεντρική ηρωίδα ανήκει στους δεύτερους, αλλά χάρη στα χρήματα που της άφησε η ετοιμοθάνατη μητέρα της, μπορεί κάθε πρωί να ταξιδεύει στην πόλη η οποία έχει χτιστεί για να κρατήσει τους υγιείς μέσα και τους αρρώστους έξω, ώστε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο. Μέσα στην πόλη, η Enaia είναι υποχρεωμένη να φορά πάντοτε μάσκα, καθώς προέρχεται από τη μολυσμένη περιοχή.

Παρά το σκληρό περιβάλλον το οποίο προβάλλει, το comic έχει αναπάντεχες συναισθηματικές και ανθρώπινες στιγμές και η Enaia είναι ένας χαρακτήρας που ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να ταυτιστεί μαζί του. Το artwork είναι εξίσου ενδιαφέρον, με την χρήση ζεστών αποχρώσεων του καφέ και του ροζ, για να αναδείξουν έναν κατεστραμμένο αλλά ακόμη όμορφο κόσμο, τουλάχιστον στα μάτια της Enaia.

Έτσι, το comic επιτυγχάνει μια πολύ καλή αρχή και ξεχωρίζει ανάμεσα στις πάμπολλες post-apocalyptic ιστορίες που κυκλοφορούν, αλλά και ωθεί τον αναγνώστη να ανακαλύψει τη μουσική της Lights, η οποία είναι αρκετά καλή!