Beautiful Canvas #1

Supernatural crime με εσωτερικές αναζητήσεις
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Beautiful Canvas #1

WriterRyan K. LindsayArtistSami KiveläPublisherBlack Mask Studios

Χαζεύοντας τα εξώφυλλα νέων και πρόσφατων κυκλοφοριών, το συγκεκριμένο, για κάποιο λόγο, μου τράβηξε την προσοχή. Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρώτη εικόνα ενός comic, που από την παρουσίασή του, κεντρίζει το ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνει στοιχεία crime, horror και supernatural.

Η Lon Eisley είναι εκτελεστής. Αναλαμβάνει και αποπερατώνει ανθρωποκτονίες επί πληρωμή. Παράλληλα, φαίνεται να τη βασανίζουν οι αμαρτίες του παρελθόντος, καθώς και να την απασχολεί η εγκυμοσύνη της συντρόφου της. Μια βαθύπλουτη νεαρή μισθώνει τις υπηρεσίες της, προκειμένου να βγει από τη μέση ένας -το πολύ- δεκάχρονος πιτσιρίκος. Η Lon, στη μέση της δουλειάς, υπαναχωρεί και δεν εκτελεί τον μικρό, και κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Οι δυο πρωταγωνιστές βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα ανθρωποκυνηγητό. Μα γιατί φαγώθηκαν όλοι να βγάλουν αυτό το παιδί από τη μέση;

Στο τέλος του πρώτου τεύχους, ο συγγραφέας μας εξομολογείται την ανάγκη που τον οδήγησε να γράψει αυτή την ιστορία. Μια περιπέτεια βασισμένη στο δίπολο του ατόμου δημιουργού/καταστροφέα, που προσεγγίζει τα όρια της προσωπικής εσωτερικής αναζήτησης.

Εκτός του ωραίου εξωφύλλου, και το υπόλοιπο artwork του Sami Kivela είναι πολύ ρεαλιστικό και άμεσο. Έχει δουλέψει πολύ καλά κάθε έκφραση των ηρώων, αποτυπώνοντας με επιτυχία τα συναισθήματα αυτής της ιδιαίτερα απαιτητικής, στον τομέα αυτό, ιστορίας. Ταυτόχρονα, η προσοχή στις λεπτομέρειες, σε πρόσωπα, αντικείμενα και ευρύτερα πλάνα, είναι εντυπωσιακή.

Η πρώτη γεύση της σειράς δείχνει καλά στοιχεία και η προσέγγιση των χαρακτήρων είναι πολύ κοντά στη σύγχρονη πραγματικότητα. Αναμένεται η συνέχεια με ενδιαφέρον, ώστε να διαπιστώσουμε εάν ο καλλιτέχνης θα καταφέρει να εκφράσει με τρόπο πρωτότυπο ένα μοτίβο που συναντάμε συχνά.