Aquaman #26

A game of thrones
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Aquaman #26

WriterDan AbnettArtistStjepan SejicPublisherDC Comics

Δολοπλοκίες, πραξικοπήματα και δολιοφθορά… Ο Arthur Curry θεωρείται νεκρός και η Ατλαντίδα έχει πλέον έναν νέο ηγέτη, ο οποίος διατάζει τους στρατιώτες του να σκοτώσουν τον Aquaman, σε μια προσπάθεια να ισχυροποιήσει την εξουσία του. Κυνηγημένους από τους άνδρες του King Rath, ο Aquaman θα βρεθεί στο δρόμο της Dolphin και θα γνωρίσει ορισμένους πιθανούς συμμάχους, αλλά και κάποιους νέους εχθρούς.

Το τεύχος θύμιζε GAME OF THRONES και όχι απαραίτητα με την καλή έννοια. Υπάρχουν πολλά ονόματα και πολλοί χαρακτήρες, που αποπροσανατολίζουν τον αναγνώστη. Η κεντρική ιδέα είναι ενδιαφέρουσα – οι προδοσίες, οι μακιαβελικοί κακοί και οι εμφύλιοι πόλεμοι, είναι στοιχεία που τραβούν εύκολα την προσοχή του κοινού, αν ο συγγραφέας τα χειριστεί σωστά. Δυστυχώς, όμως, η αφήγηση του Abnett δεν προχωρά πολύ σε βάθος και, ως αποτέλεσμα, το τεύχος δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Εκνευριστική ήταν και η χρήση του “από μηχανής θεού”, σε μια σκηνή, που έμοιαζε περισσότερο με φτηνό κόλπο και δεν εξυπηρετούσε καθόλου την ιστορία σεναριακά.

Όσον αφορά στο σχέδιο, δεν μπορώ να πω ότι ήμουν και μεγάλος fan της δουλειάς του Sejic. Αν διαβάζετε τακτικά τις κριτικές μου (που είμαι σίγουρος ότι κάνετε) θα ξέρετε ότι προτιμώ περισσότερο τις λεπτομερείς απεικονίσεις. Εδώ, το σκίτσο δεν δίνει μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια και πολλοί από τους ήρωες θυμίζουν λίγο καρτούν. Αν και υπήρξαν ορισμένα πρωτότυπα σκίτσα, δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα.

Υπάρχουν πολλά καλά comics που αξίζουν τόσο το χρόνο, όσο και τα χρήματά σας, και το AQUAMAN #26 δεν είναι ένα από αυτά. Δεν θα το πρότεινα, εκτός κι αν είστε μεγάλος fan του ήρωα.