Aho-Girl Vol. 1

Πολύ λίγοι αναγνώστες θα ενθουσιαστούν...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Aho-Girl Vol. 1

Writer/ArtistHiroyukiPublisherKodansha Comics

Το AHO-GIRL είναι ένα four panel slice-of-life gag manga, που ασχολείται με την καθημερινότητα της Yoshiko, η οποία είναι μια αρκετά χαζή μαθήτρια, ίσως και σε υπερβολικό βαθμό. Τη Yoshiko συνοδεύει διαρκώς ο Akuru (πανέξυπνος γείτονας και συμμαθητής), ο οποίος έχει υποσχεθεί στη μητέρα της ότι θα την προσέχει και θα την καθοδηγεί στο σχολείο. Οι δυο τους μαζί με τους άλλους χαρακτήρες της σειράς, μπλέκονται σε διάφορα “αστεία” σκηνικά…

Το “αστεία” βρίσκεται σε εισαγωγικά και αυτό δεν έγινε τυχαία. Οφείλω να ομολογήσω ότι, αφού διάβασα τις πρώτες σελίδες, κουράστηκα και βαρέθηκα αρκετά. Αυτό συνέβη γιατί όλες οι “αστείες” στιγμές του volume βασίζονται στο ότι η Yoshiko είναι υπερβολικά χαζή, χωρίς να υπάρχει κάποιο ευφάνταστο χιουμοριστικό σκηνικό. Ουσιαστικά, είναι μια διαρκής επανάληψη του ίδιου σκηνικού, με λίγες διαφορές κάθε φορά, κάτι το οποίο είναι αρκετά εκνευριστικό και σου δίνει την αίσθηση ότι διαβάζοντας τις πρώτες σελίδες, έχεις διαβάσει ολόκληρο το volume.

Επιπλέον, ούτε το artwork συναρπάζει. Το four panel layout του manga δίνει αρκετά περιορισμένο χώρο στον Hiroyuki για το σχεδιασμό backgrounds, ή για τη λεπτομερή σχεδίαση των χαρακτήρων, οπότε και σε αυτόν τον τομέα, το manga υστερεί.

Δυστυχώς το AHO-GIRL είναι ένα manga το οποίο θα ενθουσιάσει, κατά τη γνώμη μου, πολύ λίγους αναγνώστες.